Jo viime viikonloppuna alkoi koko viikon kestänyt sumu. Ensin huomasin, ettei ikkunasta näe ulos ollenkaan. Tuli hieman pelottava olo. Ihan kuin joku olisi pistänyt koko talomme pussiin. Keskiviikkona Onnin matka Wuxiin kesti kahden tunnin sijasta 6. Kun pääsi perille, niin melkein heti oli lähdettävä takaisin. Liikenne on ollut sekaisin. Joen ylittävät ferryt eivät ole kulkeneet joka päivä ja laittomia joen yli kuljetuksia on ollut ja hukkuneita sen myötä.

Viime yönä tuli sade ja vei sumun. Kylmää ilmavirtausta on luvattu. Jopa lunta voi tulla säätiedotteen mukaan.

1203292.jpg

Todistettavasti ikkunanpesijätkin olivat talossamme, vaikkei sitä sisältäpäin ikkunoista heti huomaa. Pesivät samalla jopa talon seiniä.

Sain tänään korjattua Carrefour´in alakerrassa kellonhihnani, kellon johon sentään olin investoinut 4e! Hihnan korjaus maksoi 0,5e. Siinä samassa paikassa voi ostaa kellon- ja muitakin pattereita ja se tyttö ilmeisesti tekee kaikenlaista pientä korjausta kelloihin. Täytyypä katsoa niitä minun hylkäämiäni feikkikellojani uusin silmin, voisiko niitä korjata.

Viikko on ollut kiireinen. Maanantain suutarilla käynti ja sen yhteydessä lounas ja SaanXiLulla shoppailu. Sieltä silkkikaupasta löytyi silkkiyöpaitoja ja puseroita.

1203555.jpg

Taas kerran huomaan, miten kirkkaita kuvatkin tulevat Suomessa.

Tiistaina jätinkin sitten väliin huonekalupaikassa käynnin, kun mitään huonekaluja ei ole nyt teetettävänä. Sen sijaan äkkäsin, että voisin keittää "ihmekeittoa" itselleni ja saada vähän vauhtia taas ainaiseen painonhallintaa. Hyvin se onkin edennyt; 3 kg nestettä lähtenyt tähän mennessä. Niin ja aloittelin taas uudelleen 5 Tiibetiläisen liikkeen tekemisen heti herättyäni. Iltapäivisin yritän tehdä shindo-venytyksiä ja vähän vatsaliikkeitä.. Samalla siivoilin huushollia, pesin pyykkejä ja silittelin Onnin paitoja. Torstaina kangasmarkkinoille ja lounaalle SaiYuan hotellin alakerran italialaisravintolaan, jossa söimme pannupizzat. Se teki vähän hallaa keittokuurilleni, mutta ei hätää. Tilanne oli jo seuraavana päivänä taas hallinnassa.

SaiYuan hotellin ala-aulan naistenhuoneessa käynnin yhteydessä havaitsimme, että talo on pistetty remonttiin.

1203280.jpg

Missä lie resepsuuni, joka tässä paikassa oli. Pölyä oli ilmassa, kuten kuvasta huomaa.

Perjantaiaamuna jännitin Onnin puolesta pääseekö Finnairin kone lähtemään ajallaan sumun vuoksi. Onneksi pääsi. Eli jäin yksin tänne toiselle puolen maapalloa, kun muu perhe on Suomessa. Heti yhdeksän maissa suuntasimme kuitenkin Shanghain suomalaisten jalkahierontaan, tuonne kauas joen toiselle puolelle. Olimme hyvissä ajoin ennen kahtatoista paikalla ja vähitellen sen puolen naisia alkoi ilmaantua paikalle. Sain samalla kantapäänikin kuntoon.

Jalkahieronnasta poikkesimme Starbucks´iin kahveille ja sieltä etsimään Tian Hou nimistä valtion silkkimyymälää. Se olikin vähän vaikeammin löydettävissä. Ihmekös se, kun koko putiikki ei oikeastaan ollut sen kadun varressa, mitä osoite kertoi. Monien seikkailujen ja puhelinsoiton jälkeen löysimme kuitenkin perille. Kauppa on ilmeisesti paikka, jonne vain ryhmämatkalaiset viedään. Vähän saman tyyppinen kuin Suzoussa. Ensin näytetään silkin valmistumista toukasta lähtien.

1203505.jpg

Seuraavassa isossa hallissa oli vuodevaateosasto. Täkkejä ja lakanoita.

Onnekseni yhden paksun samettiverhon heilahtaessa näin, että kaupassa oli myöskin vaateosto. Niinpä puikahdimme verhojen välistä sinne puolelle.

Siellä olikin runsaasti valmisvaatteita ja jonkin verran kankaita. Totesimme, että puserot ovat meille lyhyitä, eikä kenellekään meistä tainnut osua mitään mukaan. Kello läheni taas neljää ja sumu oli tihenemässä uudelleen, ennen kuin olimme kotona. Kiersimme Irjan kanssa vielä ruokakaupan kautta. Oli alkanut tihuuttamaan ja Minnan kuski heitti meidät vielä ostoksinemme kotiin asti.

Uusi vuokrasopimus on vihdoin hyväksytty allekirjoitettavaksi. Landlordilta tuli viesti, että haluaa tarjota meille dinnerin vielä ennen kiinalaista uutta vuotta. Tulevasta Rotan vuodesta ovat täällä kehitelleet mikkihiiriversion. Carrefourikin on täynnä kaikenlaista siihen liittyvää rekvisiittaa.

1203614.jpg

tänä vuonna solmitaan "olympia avioliittoja" ja tehdään "olympiavauvoja" Pekingin olympilaisten kunniaksi.

Saapa nähdä, miten kaikki muuttuu ensi kesänä. Ohuet muovipussit on kielletty saastuttamisen vuoksi kokonaan ja Carrefourinkin muovikassit tulevat maksulliseksi. Noinkohan helposti kiinalaiset oppivat käyttämään omia ostoskassejaan. Hirveää on ollutkin katsella sitä mahdotonta muovipussimäärää, mikä yhdellä ostoskerralla kotiin tulee.

Joulukortti tuli tänään perille, vaikka osoitteena oli Peking. osaa se posti Kiinassakin etsiä ihmiset.