Onko maailman kirjat menneet sekaisin? Onko ilmasto lämpenemässä? Jos on, näyttää siltä, että Suomen talvet lauhtuvat ja täällä kylmenevät. Kokemusta tosin Shanghain talvista on vähän, mutta nyt tuntuu, että tätä kylmyyttä on kestänyt jo liikaa. Miinus asteita lupailevat peräti 4 ja lumipyryn sotkemia liikennekuvia on Shanghai Daily´n etusivulla. Täällä kaupungissa ei maa ole jäänyt valkoiseksi, mutta kylmä viima puhaltaa jostain pohjoisesta päin, niin että hattua teki mieli asetella päähän. Tähän asti, siis viime talvenakaan, en hattua kaipaillut ja silloin ajattelin, että olen turhaan niitä tänne raahannut ja monta.Pyöräillä voi edelleen, kun pukeutuu lämpimästi.

1235644.jpg

Taas kerran ajattelen niitä kiinalaisia, jotka asuvat esim näissä röttelötaloissa; miten pärjäävätkään.

Myyjät Carrefourin alakerrassa seisovat toppatakeissaan tiskin takana. Pää meinasi jäätyä tuossa matkalla, kun pyöräilin kampaajalle iltapäivästä.

1235646.jpg

Carrefourin kärryt olivat ilmeiseti kaikki sisällä, kun ylä- ja alaaula, molemmat olivat niitä täynnä.

Aamupäivän vietimmekin Marjan kanssa feikki-markkinoilla. Heidän uusi kuskinsa vaikuttaa oikein mukavalta, vastaa jopa hymyyn. Ajelee mukavan turvallisen tuntuisesti, ilman turhaa kaahailua ja ohituksia. Täällä naisille varsinkin on erityisen tärkeää, millainen kuski on. Kaikkein yliveto on Minnan ja Aten kuski. Hän on niin iloinen ja palvelualtis, että kaikki naiset hänestä tykkäävät. Meidän Cao on sellainen tuttu ja turvallinen. Puhuu jonkin verran englantia, joten hänen kanssaan on helppo kulkea. Lisäksi hän tuntuu tuntevan kaupungin kuin omat taskunsa. Hyvin hän minulle kantelee kauppakasseja tarvittaessa aina sisälle asti.

1235642.jpg

Nuo uudet feikkimarkkinat ovat todella hienoissa ja siisteissä tiloissa.

Ihmisiä siellä vaan ei kovin paljoa näy, ei ainakaan päiväsaikaan, jolloin minä siellä käyn. Kovasti ne laajenevat vaan ja uusia myymälöitä tulee lisää. Onneksi siellä on myös ruokapaikkoja. Eilen lounastimme Latinan buffet-lounaan 68Rmb ja juoma 10Rmb. Onneksi älysin jättää ihanat jälkkärit syömättä ja popsin vain melonia.

1235643.jpg

Yhdellä Rmb:n kolikolla voi ladata puhelimensa tässä NanJinLu:n puhelinlatauslaitteessa.

Cao tulee kohta minua hakemaan. Menemme kangasmarkkinoilta Pian bleiserit noutamaan ja sen jälkeen vihdoin ja viimein jos saisin ne nilkkurit pois suutarilta. NanjinLun kellokaupassa pitäisi käydä Onnin kahteen kultakelloon vaihdattamassa patterit. Ikinä hän ei niitä pidä kädessään, mutta patterit pitää kuitenkin vaihtaa. Marja ja Esko olivat vaihdattanut Rolex´in liikkeessa paristot ja pulittaneet siitä 200Rmn. Minä muistelen, että Kaijan kelloon viime vuonna näihin aikoihin saimme paristonvaihdon 25Rmb:llä. Täytyypä tarkistella, jos olisin siitä blogiini laittanut hinnan ylös.

Joka tapauksessa, jotain siltä väliltä se nyt maksaa. Tänään voi kuitenkin olla aika taas tiukoilla, näitten välimatkojen vuoksi. Pitäisi ehtiä vielä ruokakauppaan ja Minne synttärikortti viemässä. Illalla on illallinen Jiadingin ihmisten kanssa.

Vaikea on joskus selittää Suomessa, miten se aika täällä kuluu. Se vain menee.

Oikein minä muistin 25Rmb:llä sai patterinvaihdon viime vuonna.