Jotenkin en ole koskaan kuvitellut tarvitsevani mansetinnappeja. Onnikin käyttää omiaan turhan harvoin, kuten muitakin korujaan. Tänään kuitenkin kangasmarkkinoilla käydessäni ostin kahdet, niin kuin yhdet ei riittäisi.

Teetin nimittäin tässä joku aika sitten valkoisen paitapuseron kaksinkertaisilla manseteilla ja huomasin, että niihin tarvitsen kunnon mansetinnapit. Lainasin Onnilta sen yhden kerran, kun käytin puseroa. Samalla tuli mieleeni, että voisinhan ostaa hieman naisellisemmat

1235895.jpg

Toiset ovat Gucci´n ja toiset roosat ja maksoin 20Rmb kappale. Ilkesivät pyytää 80Rmb.

Yläkerrasta Pian samettijakkuja hakiessani meinasin pudota pyllylleni, kun huomasin, että tumman ruskeaan samettibleiseriin olivat tehneet tereet KULLAN värisiksi. Olin vähän aikaa sanaton ja mielessäni risteili, että voinko pyytää tekemään uuden tai jotain. Onneksi se nuori rouva, itse ehdotti, että hänen miehensä voi ommella maanantaiksi uuden, kun olen hyvä asiakas. Mallina ollut jakku pitää viedä pesulaan, näytti kaulus olevan sen verran jo likainen.

1235900.jpg

Nilkkurini näyttivät nyt olevan kunnossa ja ihan hyvän tuntuiset jalkaan.

Löysin - juuri niin, löysin kaapistani itseltäni niihin sopivan Pradan laukun. Onkohan Onni sittenkin oikeassa, kun kerran huomautteli, että ostelen aika paljon laukkuja. OK, ok, myönnetään, mutta kun kenkiä enkä vaatteita voi ostaa, ovat niin pieniä, niin laukut ja korut sekä kellot kiinnostavat.

Ajelimme takaisinpäin NanjingLu´ta, ohi monien tuttujenkin merkkiliikkeiden. Yhdessä kohtaa on Borschen, Mersun ja Ferrarin liikkeet aivan yhdessä ryppäässä. Tulimme omaan Carrefour´iin ruokaostoksille. Cao nimittäin arvioi sateiden alkavan huomenna. Saanpahan olla kotosalla ja pidellä sadetta. Alakerran kukkakaupasta ostin Minnalle kukka-asetelman, jonka nopeasti omatekoisen kortin myötä kävin viemässä perille. Onnea Minnalle!

1235894.jpg

Carrefourissa näytti nyt olevan Yogurttitarjous. Ihmettelin taas kerran, että mihin ne niitä noin paljon tarvitsevat.

Onko kertomatta jättäminen valehtelua? Sitä tässä mietin. Vierashuoneen lavuaarin vesihana oli hivenen auki ja vesi oli valunut ainakin yhden vuorokauden lavuaarin alla olevaan kaappiin. Siellä olevat suojaamattomat kasvopaperit olivat imeneet vettä ja ylimääräinen oli valunut lattialla olevalle matolle. Siitä huomasinkin vuodon, kun sukat kastuivat matolle astuessa. Vesi tuli sieltä kaapista jostain tiivisteen välistä. Kerroin Onnille, että se poistoputki vuotaa, mutta en viitsinyt mainita, että JOKU oli jättänyt hanan auki. Sitä paitsi eihän se vesi olisi lattialle eikä kaappiinkaan valunut, jos se tiiviste olisi ollut kunnossa.

Nyt on jo kiire pukeutua illalliselle. En tiedä mihin mennään, mutta luultavasti jotain kiinalaista syödään.