Kotona lämpöpuhaltimet tohottavat 24 asteista ilmaa. Keittiössä ei ole minkäänlaista lämmitystä ja siellä on edelleen nippa nappa +15 astetta. Itsellä on silkkikalsarit ja oloasun housut, pitkä t-paita ja fleessi. Jaloissa lapista aikanaan hankitut pitkävartiset villasukat. Silti palelen ajoittain.

1214220.jpg

Ravintolan ala-aula muistutti enemmänkin jotain myymälää.

Niinhän se tänäänkin sataa ripsautti vettä juuri, kun olimme lähdössä paluumatkalle lounaspaikastamme. Shanghain suomalaisten yhteinen lounas nautittiin tänään Lapis Lazuli-nimisessä ravintolassa. Se sijaitsee Dongping Road 9:ssä
lähellä Hengshan Lu:ta.

1214227.jpg

Varsinaiset ruokailutilat ovat ravintolan toisessa ja kolmannessa kerroksessa.

Alemman kerroksen yhteydessä näytti olevan pieni lahjatavara- kynttiläkauppa. Ravintolan ympärillä on paljon muitakin hyviä lounaspaikkoja. Sisäpihoilla jopa ulkoilmapöytiä.

Caon kanssa ajelimme ensin noutamaan Marjan ja tulomatkalla jätimme taas Marjan kotiovellensa. Ensin suunnittelimme menevämme Vanhaan kaupunkiin, mutta totesimme, ettei se ole ollenkaan mukavaa sadesäällä.

1214230.jpg

Kynttilöitä olisi nyt saanut edullisesti.

Niinpä minäkin tulin suoraan kotiin. Lounaalla tuli taas uusia tuttavuuksia. Se on mukavaa se.

Olen latkinut "ihmekeittoa" koko viikon aina kotona syödessäni. Nesteitä (sitähän sen täytyy olla) poistuikin 2,5 kg. Nyt pitäisi jatkaa jotenkin kevennetyllä linjalla. Päivisin tulee syötyä aina vähän reilummin ja rasvaisempaa, että illalla kotona on syytä vähän miettiä, mitä suuhunsa pistää.

Olen jatkanut nyt kolmatta viikkoa "Viittä Tiibetiläistä liikettä". Hyvin jo pystyn pyörimään ja muutoinkin liikkeet alkavat sujua alkukankeuden jälkeen. Iltapäivisin yritän ehtiä venyttelemään thaitsii-liikeitä, että vähän makkarat vyötäisiltä sulaisivat. Toivotonta tämä ainainen taistelu kiloja vastaan.

1214215.jpg

Uudenvuoden koristelua HuaihaiLulla. Marjan nappaama kuva liikkuvasta autosta.

Kuulin, että täällä Kiinassa siirrytään parin vuoden kuluttua/sisällä kokonaan niihin energiaa säästäviin lamppuihin. Hyvä, mutta kukaan ei ole puhunut, mihin se niissä lampuissa oleva elohopea varastoidaan käytön jälkeen. Tavallisissa lampuissa ei elohopeaa ole. Kuulin myös, että veden klooripitoisuus on täällä 4000 kertainen suosituksiin verrattuna. Raanavettä ei saa täällä juodakaan. Monet lapsiperheet matkustavat lomallaan maihin, joissa voi suihkussa käydä suu auki, kuten eräs pienten lasten äiti asian ilmaisi. Eli ei mitään Intiaan, Filippiinejä, vaan Autraliaa, Singaporea ym. puhtaita maita.

Huomenna suuntaamme silmälasimarkkinoille.