Pitkään olen jo saanut Onnilta moitteita, etten päivitä virustorjuntaohjelmaa tarpeeksi usein, kuvagalleriat ovat sekaisin ja muutoinkin koneeni on ollut vähän hunningolla. Onneksi se sentään toimii. Tänä aamuna kuitenkin virustorjunta on nyt päivitetty ja olen yrittänyt taas selvitellä kuvakansioitani. Itse sieltä löydän kuvat, mutta toisen on joskus mahdotonta seurata ajatuksen juoksuani joissakin kohdin. Yritän taas kerran saada jotain järjestystä.

Tämä päivä alkoi vähän kankeasti, siten, että nousin jo viideltä katsomaan telkkaa ja sitten siinä lojuin kymmeneen, ennen kuin sain itseni ylös. Ensin tiibetiläiset 9 kertaa sitten suihkuun ja huusholli kuntoon.Tämän päivän feikkimarkkinoille meno peruuntui. Täytyy yrittää toisena päivänä. Kun vain saisin kampaajan huomiselle iltapäivälle, niin voisimme Marjan kanssa suunnistaa sinne huomenna.

1231099.jpg

7.helmikuuta alkavan Rotan-vuoden puna-kulta koristeita.

Eilen Marjan uusi kuljettaja tuli hakemaan minua kymmeneltä. Siitä ajoimme Pudongin rantaan Shimao Rivieraan Marjaa hakemaan. Päätimme mennä ensimmäiseksi Vanhaan kaupunkiin. Pistäydyimme sinne kiinalaisille kujille, niille ahtaille, ostamaan pieniä pussukoita, joita olin saanut tehtäväkseni hankkia. Marja halusi kuvata siellä olevaa Rotan vuoden rihkamaa. Kujat olivat kuten aikaisemminkin täpösen täynnä ihmisiä ja välillä tuntuu, että siellä tukehtuu. Muutama hohkakivikin tarttui Marjan mukaan. Niitä ei kuulemma enää Suomesta saa.

1231100.jpg

Apteekin toisen kerroksen valmisreseptit roikkuvat katosta punaisiin nauhoihin kirjoitettuna, hintatietoineen päivineen.

Aioimme kävellä vielä FuyouLu´lta FangbangLu´n kenkäkaupoille, mutta alkoi sataa, eikä meillä kummallakaan ollut sateensuojaa mukanamme. Poikkesimme apteekin ovesta sisään ja Marja muistikin, että haluasi ostaa ginseng-juurta tabletteina. Näimme alakerroksen tiskin takana kokonaisia juuria ja yritimme kysellä tabletteja. Marjankaan kielitaito ei siihen yltänyt, eikä myyjä puhunut englantia. Eräs miesasiakas tuli apuun englannin kielellään ja meille tarjottiin ginseng-juuresta leikattuja liuttusia, amerikkalaisia Ne eivät kelvanneet, vaikka mies vakuutteli, että kyllä he leikkaavat meille niitä kiinalaisestakin ginseng-juuresta. Sitä liotetaan kuten teetä. Ei ollut sitä mitä haimme. Kävimme toisessa kerroksessa katsastamassa reseptilääkkeiden valmistusta ja kolmannen kerroksen tohtorien vastaanotto tiloissa. Siellä ei näyttänyt tällä kertaa olevan yhtään asiakasta. Kiersimme vielä alakerran länkkärilääkepuolen ja jostain kumman syystä palasimme vielä alakerran tiskejä tarkastamaan. Aivan siinä pääoven edessä toisella tiskillä silmämme kiinnittyivät Bayer´in asperiini pakkaukseen. Silloin myyjä tarjosi meille selvällä englannin kielellä ginseg tabletteja, juuri niitä mitä olimme etsineet. Ostimme sen kahden kuukauden annospaketin 110Rmb. Tabletteja pitää purkin kyljessä olevan ohjeen mukaan ottaa 3-5 kpl 2 kertaa päivässä. Myyjä kehotti ottamaan aamuin illoin 4 tablettia.

1231101.jpg

Kahden kuukauden ginsengjuuri paketti sisältää kuusi pientä pulloa, joissa kussakin on 80 kpl  helposti nieltävää tablettia.

Kutsuimme auton ja ajoimme NanjinLu:n Allways Cafe´hen lounaalle. Sieltä suutariin kenkiäni noutamaan. Sain mukaani pikkukengät, mutta nilkkureihin pyysin vielä vaihtamaan korot. Lupasin hakea ne perjantaina.

Palasimme ShaanxiLu´ta pitkin ja poikkesimme sillä kadulle oleviin kenkäkauppoihin Marjan tyttärenpojille kenkiä katselemaan. Pyysivät aivan liikaa, jopa se poika, joka raahasi meidät jonnekin vanhan kerrostalon toiseen kerrokseen. Siellä heillä oli "merkki"kenkiä, -kelloja ja –laukkuja. Kauppoja ei kuitenkaan tullut.

Palasimme kotiin ja päätimme mennä feikkimarkkinoille toisena päivänä. Ilma on hyytävän kylmää. Hyvä, kun ei lunta sada.