1130528.jpg

Nyt vasta pääsin käymään tässä oman kaupungin vesikaupungissa, Qibaossa. Qibaon vesikaupunki on merkattu aika moneen karttaan ja paikan päälle ohjataan viitoituksin. Kaupungin täytyy sijaita aika lähellä Hongqiaon lentokenttää, koska koneet lensivät siinä kohden matalalla. Pudongin lentokentältä johtava tie, A20 vie aika lähelle kaupunkia.Meillä ei ollut vaikeuksia löytää paikkaa. Minnan kuljettaja löysi vaivatta perille. Sisään johti monta porttia ja ensimmäiseksi suuntasimme lähellä Bagodaa olevalle portille. Tutustuimme buddhalaiseen temppeliin, jonka alueella Bagoda kohosi.

1130509.jpg

Samoin temppelin edustalla oli iso kultainen naurava Buddha, jonka päällä pienet ihmiset kiipeilivät.

Temppelin edustalla oli pitkissä käytävissä myöskin eri asioiden jumalia. Muutoin temppeli näytti olevan samantyyppinen kuin mitä Jade-buddhan temppeli, mutta paljon pienempi. Se on Seven Treatures Tutoring Temple ja siitä on tullut ihmisille no 1 itä-Kiinan temppelien joukossa. Tästä temppelistä koko kaupunki on saanut nimensä QiBao Town.

1130504.jpg 

Bagodan kello soittaa tuulessa c-sointua, todellista historian kaikua.

Siirryimme autolla toiselle portille, josta pääsimme varsinaiselle kanava-alueelle. Portilta ostimme 30 Rmb liput, jolla pääsimme kahdeksaan eri museoon alueella. Normaalisti tämä lippu maksaa 50 Rmb. Samaan hintaan saimme myöskin hyvän esitteen alueesta. Alueelle pääsee kyllä menemään ilman, että ostaa tätä lippua. Mutta näin ensikertalaisina ajattelimme tutustua myöskin niihin museoihin.

1130517.jpg

Päästyämme ensimmäiselle kanavan ylittävälle sillalle, eteemme avautui kuja, jolla oli "pilvin pimein" kiinalaisia. Nyt tiedän mitä tuo sanonta käytännössä oikein tarkoittaa. Kuja olin täynnä mustapäisiä ihmisiä, ja sinne sekaan meidän piti ujuttautua.

Ilma oli kylmä, raaka tuuli puhalteli läpi kaikkien vaatteiden. Siellä ihmisvilinässä oli lämmintä. Satuimme sinne lounasaikaan ja kiinalaiset olivat ilmeisesti kuka ruokaostoksilla kuka lounaalla. Muita länsimaalaisia ei siellä näkynyt.

Saimme ihailla kauniita siltoja, kapeita kanavia, tyypillisiä kiinalaisia rakennuksia, paholaisenkarkoitus kattoineen. Näimme pieni kapeita kujia, paljon kaikenlaisia liikkeitä ja mitä eksoottisimpia ruokia myynnissä.

1130500.jpg

En muista nähneeni paistettuja siansieraimia tai sorsalinnun nokkia.

Pikkulinnutkin oli paistettu kokonaisina ja aseteltu nokat pystyyn vastakkain viuhkaksi.

1130520.jpg

Ravintoloita alueella oli runsaasti, toiset sellaisia, mihin ei mieli olisi tehnyt ja toiset taas varmaan aivan hyviä.

Koska olimme jo valmiiksi viluissamme, päätimme lounastaa myöhemmin jossain lämpimässä länsimaalaisessa ravintolassa.

Cotton Textile Mill museo on tässä Seven Treasure Town´issa, jossa aikoinen Ming ja Qing dynastioiden aikana kukoisti vaateteollisuus ja täällä valmistettuja vaatteita kutsuttiin: QiBaoJian. Täällä esitettiin vahanukein vaatteen valmistus aina kehruusta, lopputuotteeksi.

Siellä on myös The Old Wine Shop, koska kaupungissa on ollut viinikulttuuria jo pitkään. Vielä nykyäänkin kiitetään QiBao Da gu´ta , jota kutsutaan Seven Treatures likööriksi.

Zhou`s Miniature Carving House:ssa näemme miniatyyreinä kiinalaisten palatsien ym. sisustusta, tee-astiastoja ym.

1130495.jpg

Tässä yhdessä kaapissa on 1000 eri kappaletta miniatyyri tavaroita.

Kaupungin alkuperäiselle asukkaalle, suurelle taiteilijalle Zhen Chongrenille on siellä Memorial Hall. Tämä taiteilija opiskeli nuorena Euroopassa ja eli 91 vuotiaaksi kuollen 1998.

Entisinä aikoina QiBaon kaupunki oli tärkeä läntisen Shanghain kauppapaikka, jossa sen aikaiset bisnesmiehet kokoontuivat kapankäyntiä varten, siitä merkkinä siellä on The Old Trades – museo.

1130532.jpg

Kanavan vedet olivat ihmeen tyynet kylmästä ilmavirtauksesta huolimatta.

Kaupungista löytyy myös Cricket House eli kriketti museo, jonne on kerätty krikettikulttuurin esineistöä ja kuvia monen dynastian ajalta ympäri Kiinaa.

The Pawn Shop eli panttilainaamo, jonka mukaan katukin on saanut nimensä. Japanilaiset hävittivät sen sodan aikana, mutta nyt se on rakennettu uudelleen entiselle paikallaan ja entiseen muotoonsa meidän nykyihmisten nähtäväksi.

QiBaon kaupungin, seitsemän aarteen kaupunkgin kerrotaan saaneen nimensä siitä, että siellä oli seitsemän aarretta: kultainen lotus raamattu, taika-puu, suuri Afarista tuotu kello, kultainen kukko, jade syömäpuikot ja jade härkä. Kaupunki on entisöity vuonna 2000 ja siitä on tullut jälleen turistikohde.

1130523.jpg

Tässä Shanghain ympäristössä onkin näitä vesikaupunkeja ainakin kahdeksan kappaletta. Kiinan vesikaupungit sijoittuvat juurit tälle alueelle, niitä ei muualla Kiinassa olekaan.