Erikoisen selkeä, mutta tuulinen kylmä päivä kehkeytyi tästä sunnuntaipäivästä. Mittari on yöllä käynyt varmaan alle nollan, kun aamulla vielä oli nollan paikkeilla. Tuuli puhaltelee pahasti juuri meidän "walking"- parvekkeellemme, jossa sijaitsee lämminvesivaraajamme. Se sammui jo eilen pari kertaa, vaikka siihen on laitettu tuulensuoja eteen.

Tuli "kallis" joululoma. Pyörä (40e) varastettiin pihasta sillä aikaa. Nyt meni jo toinen pyörä. Onneksi Onnin pyörä on jäljellä. Taidan ajella sillä nyt talven siihen asti, kun Onni alkaa pyöräilemään. Ihan kuin varkaat olisivat kuullet ajatukseni, jossa pohdin jo uuden pyörän hankkimista ruosteisen tilalle. Kiinalaisille se oli varmaan hyvä saalis. Taidan edelleen ostaa vielä sellaisen käyttöpyörän, jota raaskii pitää tuolla ulkona, eikä niin kovasti harmita vaikka häviäisi.

Menin Carrefour´iin joulun jälkeen siinä uskossa, että sieltä saa alennuksella kaikenlaista joulukoristetta ynnä muuta krääsää. Ihmeekseni kaikki olikin korjattu pois, ei minkäänlaista joulutavaraa enää missään. Monesti olen ihmetellyt miten yhdessä yössä siellä vaihtuu joku osasto ihan toiseen paikkaan, tulee jotain ihan uutta tavaraa ja vanhat lähtevät.

1168721.jpg

Mitä tästä opimme: joulutavara on ostettava ennen joulua, jos meinaa.

Kaikenlaista muuta alennusmyyntiä siellä kyllä oli.

Joulun aikana ovenraosta oli laitettu lappu, jossa pyydettiin itse lukemaan kaasumittari. Teimme työtä käskettyä ja vein toiveikkaana allekirjoitetun lapun managementtiin. Sinne eivät sitä huolineet, vaan pyysivät kiinnittämään oveemme, sen ulkopuolelle. Siinä se nyt roikkuu. Milloinkahan se siitä tuleekohan hän tänään?

1168725.jpg

Teippasin kyllä omaan oveemme vähän kauniimmin kuin naapuri tässä.

Eilen odottelin kuriiria saapuvaksi. Hänen piti noutaa sekä Thaimaan että Hainanin loman rahat. Häntä ei kuitenkaan kuulunut. Saapa nähdä ilmaantuuko tänään ketään.

1168730.jpg

"Vino pino" remimbejä odottaa kuitenkin valmiina.

Näin hyvissä ajoin maksaessa saa 3% ylimääräisen alennuksen. Täytyy laittaa huomenna Effielle, matkatoimistoon viestiä. Odottelen häneltä myöskin Tiibetin matkan tarjousta. Sinne olemme lähdössä naisporukalla. Onnia se maa ei kiinnosta. Minulla on sekin aina ollut haaveena ja täältä käsin sinne on edullista mennä. Matkaseuraakin olisi nyt tarjolla.

1168733.jpg

Näitä pihamme parkkiruutuihin ilmestyneitä oranssisia "vekottimia" ihmettelen. Ei ole vielä selvinnyt mitä ne ovat. Yksi päivä ne vaan siihen porattiin.

Kiinan virallisia lomia on rustailta uuteen uskoon tänä vuonna. Syynä on se, että maa ei pysty palvelemaan sellaisia massoja, jotka nyt yhtä aikaa liikkuessaan ovat tukkineet kaikki liikennevälineet. Toisaalta Kiina haluaa, että muutamat sen perinteet säilyvät. Ennen täällä on ollut 10 virallista lomapäivää vuodessa: kiinalaisen uutena vuotena 3pv, Vappuna 3 pv ja Kiinan kansallispäivän aikoihin 1.lokakuuta 4 pv.

Nyt lomapäiviä on yksi enemmän, siis 11 kaikkiaan, mutta pitkiä lomia on katkottu. Kiinalaisena uutena vuonna on edelleen 3 pv samoin kansallispäivän tienoilla 4pv. Pitkä vappuloma poistuu, siihen jäi enää 1 vapaapäivä. Tilalle tuli kolme uuttaa yhden päivän mittaista lomapäivää, jotka tänä vuonna ovat Tomb-sweeping Day 6. huhtikuuta, Dragon Boat Festivat 9. kesäkuuta ja Mid autumm Festival 15. lokakuuta. Pitkien lomien yhteyteen on yleensä tehty viikonlopputöillä lisäpäiviä niin, että niissä on kokonainen viikko vapaata. Niinpä tänäkin vuonna on muutama työpäivä viikonloppuisin. Onneksi Onnilla on muutama ylimääräinen lomapäivä, joten nyt sovitut lomat voidaan hyvin järjestää.

Luulen, että entistä ruuhkaisempia aikoja tulevat nyt olemaan lokakuun viikon loma sekä helmikuun alussa oleva viikon mittainen uuden vuoden loma. Täällä ei tunneta sellaista kuin kesäloma, joka meillä on tärkein loma. Onneksi meillä suomalaisilla on lisäksi vielä Suomen lomat ja enne kaikkea kesäloma, jolloin pääsemme Suomeen pidemmäksi aikaa.

Täytyypä mietti lokakuun loma ajoissa. Tekisi mieli lähteä Singaporeen. Sinne luultavasti saisin Onninkin innostettua.