Kyllä tekee kurkulle hyvää poistua Shanghaista edes muutamaksi päiväksi. Koko menomatkan köhin ja selvittelin kurkkuani, mutta nyt palattuani, tunnen itseni taas täysin terveeksi. Ilma on täällä Shanghaissa taas todella huono, eikä mene aikaakaan, kun sama köhä on päällä. Kestettävä on kuitenkin kesään asti.

1160942.jpg

Hong Kong´in hotellimme. Hotel Langham sijaitsee aivan Kowloonin ydinkeskustassa Peking Roudin varrella.

Meillä oli lyhyt matka satamaan, ja Oceaan  ja Harbour City ostoskeskuksiin. Hong Kong on pukeutunut jouluvaloihin. Kaikkialla soi joululaulut. Ihmisvilinä on valtaisa. Liikkeet ovat avoinna koko joulun ajan.

1160943.jpg

Shoppailu ei näytä loppuvan tai taukoavan hetkeksikään. Se vähän hämmästyttää ja vei joulutunnelmaa.

Hotellimme oli järjestänyt jouluaaton ohjelmaa. Lobby-aulassa esiintyi aattoiltana Good Hope School´in lapsia laulaen ja soittaen hotellivieraille. Ravintola tarjosi sekä jouluaattona, että joulupäivänä erityisen jouluaterian hotellin kolmessa eri ravintolassa. Valitsimme jouluaatolle L´e Lipse´n Seafood Dinner Buffetin. Tunnelma ravintolassa oli ilmapalloineen ym. koristeluineen hieman meidän Vappua muistuttava.

1160944.jpg

Joulupukki kuitenkin vieraili joukossamme ja saimme kuvauttaa itsemme hänen kanssaan.

Jouluaattona kadulla tunnelma oli ylimmillään. Noin 200 000 ihmistä oli kokoontunut Hotelli Peninsulan ja Peking roudin väliselle alueelle kuuntelemaan musiikkiesityksiä, kuorolaulua ja katsomaan ilotulitusta. Musiikki ja laulu kuuluivat vielä puolenyön aikaan hotellihuoneeseemme.

1160950.jpg

Iltaisin ihmiset kerääntyivät sataman rantabulevaardille katsomaan valoshouta. Vastakkaisen rannan taloista suuret valonheittimet heijastivat taivaalle musiikin tahdissa eri värisiä valoja. Suurten pilvenpiirtäjien seinissä valot ja värit vaihtuivat toivotellen hyvää joulua ja uutta vuotta 2008. Tämä valoshou esitetään siellä rannassa joka ilta klo 20.00.

1160945.jpg

Vapaapäivinään filippiiniläiset ayi´t kokoontuvat satama bulevardille picknikille.

Hong Kong´in matkamme tärkein hoidettava asia, oli saada korjattua jadesormukseni, josta jälleen kerran olin pudottanut kiven. Asia hoituikin hyvin ja myyjä ehdotti, koko kivipesän uusimista, joka homma ei täällä Kiinassa ollut onnistuakseen.

1160948.jpg

Sormuksen olen aikanaan n. 20 vuotta sitten ostanut Hong Kongista ja se on minulle hyvin rakas.

Intiasta ostamani jade-kivi oli sormukseen liian suuri ja siitä tehtiinkin minulle kaulakoru, joten sekään ei mennyt hukkaan.

Aivan hotellimme vieressä, kadun toisella puolella oli kiinalaisten tuotteiden kauppa, josta olen jo aikoinani ostanut silkkiä. Nyt ostin thai-silkkiä ensi kesän häitä varten. Samoin ostin vuorikangasta aikaisempiin pukukankaisiini. Thai-silkki maksoi 13,50 euroa metri ja vuorisilkki 5 e/m.

Guangzhousta ostamani kellon metalli ranneke katkesi. Yritän saada sen korjattua täällä Kiinassa. Onneksi minulla oli kelloja mukana kaksin kappalein.

1160949.jpg

Saapa nähdä kuinka kauan nämä Hong Kongin kellot kestävät. Maksoin niistä 2 e kpl.

Hong Kong´iin lentää täältä Shanghaista mukavasti monta kertaa päivässä noin 2,5 tunnissa. Hong Kongín "uusi kenttä" on valtava. Lähtöportille meidät vei huimaa vauhtia kiitävä juna, joka kulkee eri terminaalien väliä 2 minuutin välein.

1160951.jpg

Hong Kongilaiset voivat ripustaa omat joulutoivomuksensa rantabulevaardin joulutauluihin.

Kauppoja on huima määrä joka terminaalissa. Eli ei kannata jäädä shoppailemaan heti tuloaulaan vaan mennä lähemmäksi omaa lähtöporttia. Sielläkin varmasti on omat kauppansa.

Lennolla Hong Kongiin ja takaisin joutuu täyttämään samat lippuset ja lappuset kuin lentäisi mihin tahansa ulkomaille. Samoin Hong Kongissa on edelleen oma rahansa Hong Kongin dollari, joka tosin on arvoltaan likimain Kiinan reminmin arvoinen. Hong Konghan liitettiin takaisin Kiinaan 1997 brittivallan jälkeen. Brittien siirkuntakausi kesti 155v eli 1842-1997.