Vaikka Shanghai näyttää olevan suunnilleen samoilla leveysasteilla kuin Delhi, täällä ilma on jo selvästi 10 astetta viileämpi. Eilen ulkona näin jo toppatakissa kulkevia kiinalaisia, olisikohan vähän liioittelua sentään. Minnan kanssa poikkesimme aku-jalkahierontaan ja kyllä teki kipeää. Jalkahieronta tuli todella tarpeeseen matkalla turvonneitten jalkojen vuoksi.

1039688.jpg

Kahdesti päivässä ihmiset saattoivat hakea tuoretta maitoa näiltä Jaipur´in maitomarkkinoilta.

Intian matkamme ensimmäisessä kohteessa vietimme jopa kaksi yötä. Ensimmäisenä päivänä vierailimme City-palacessa, vielä nykyisinkin käytössä olevassa maharadjojen palatsissa sekä siellä olevassa museossa. Museoon on tuotu Vanhan kaupungin palatsista arvokkaimmat säilyneet esineet.

1039691.jpg

Matkallamme näimme komean Hawa Mahal´in eli Tuulipalatsin.

Se on rakennettu v. 1799 ylhäisille naisille, joiden ei ollut lupa näyttäytyä tavalliselle kansalle. Rakennus käsittää 5 kerrosta ja yhteensä 953 ikkunaa tai ikkunasyvennystä, josta naiset saattoivat turvallisesti, kenenkään heitä näkemättä seurata kadun elämää. Valitettavasti palatsi oli restauroinnin alla.

Kävimme myös vielä nykyisinkin toiminnassa olevassa Jantar Mantar Observatoriossa, joka on rakennettu jo 1800 luvulla. Suurilla ulkona olevilla laitteilla seurataan edelleen tähtien ja planeettojen liikkeitä. Näimme myös maharadjojen kesäpalatsin eli Järvipalatsin.

1039690.jpg

Koulupukuisten tyttöjen taustalla näkyy vanha Jaipur, ylhäällä kukkulalla.

Seuraavana aamuna suuntasimmekin Amber Fort´iin, Vanhaan kaupunkiin.

1039692.jpg

Ylös kukkulalle matkasimme, kuten maharadjat aikoinaan, norsun selässä ratsastaen.

Sieltä korkeata kukkulalta näimme, että kaupunki on ympäröity kukkulalta toiselle mutkittelevalla "Kiinan muurilla" . Kuninkaalla on ollut aikoinaan 12 vaimoa, jolla kullakin on oma täsmälleen samanlainen huoneistonsa palatsissa.

1040278.jpg

Palatsi on täynnä mitä upeimpia pylväshalleja.

Vierailimme silkkikaupassa ja jalokivitehtaassa. Molemmista jäi mukaamme matkamuistoja. Vielä aamulla ennen automatkaamme Agraan, pääsimme vierailemaan Laksimi Narayan Hindu temppelissä, jonka valkoinen marmori loisti aamuauringossa ja jätti upean viimeisen muistikuvan Jaipur´ista.