Toivatko vieraat sateen ja kolean ilman tullessaan Suomesta, tiedä häntä, mutta viikonloppu oli todellakin kylmä ja sateinen. Eilen ja tänään vasta ilma näyttää jälleen vähän lämpenemisen merkkejä, mutta silti liikutaan vielä n. 15 asteen lämmöissä päivisin.

1073437.jpg

Sivuvaunullista vanhaa moottoripyörääkin piti käydä katsomassa Radisson hotellin ala-aulassa.Tämän museopyörän tuonti Suomeen maksaa muistaakseni n. 5000 $ rahteineen.

Uutta vierailuun kohdistuen on ollut se, että ilmoittaako poliisille vieraitten läsnäolosta vai ei. Tänään kuitenkin päätimme kysäistä managementista, josko he hoitaisivat asian. Menimme passien kanssa sinne ja eikös vain kaikki alkanut sujua. Passeista otettiin kopiot, mutta asian hoito tyssäsi, kun minulla ei ollut esittää vuokrasopimusta. Mylläsin kotona kaikki paikat ja soitto Onnille varmisti, ettei sitä vuokrasopimusta meillä olekaan, koska emme ole sitä allekirjoittaneet vaan se löytyy landlordilta ja työnantajalta. Paluu managementiin ja he soittivat vuokraisännälle, joka lupasi faxata sopimuksen huomenna. Silloin jatkuu taas asian käsittely. Toivottavasti saamme asian hoidettua ennen kuin vieraat ehtivät lähteä pois.

1073439.jpg

Kiinalaiset kerääntyivät tuijottamaan suomalaisten katuostoksien tekoa.

Eilen kuulemma meidän alueellamme poliisi kierteli asunnoissa tarkistamassa ylimääräisten henkilöitten olemassaoloa. Sovimme Jenniferin kanssa, ettei hän avaa ovea, jos joku pyrkii sisään. Kaikki tämä ruljanssi on kuulemma Pekingin olympialaisten vuoksi?

Sannan perhe lähti aamulla keskenään Caon kyydissä Tv torniin ja sen alla olevaan museoon. Jäin kotiin pesemään pyykkiä ja tekemään kauppareissua. Eilen söimme myöhäisen lounaan JinMao Towerissa NanjinLu:n kävelyn jälkeen.

1073440.jpg

Yritimme hahmottaa uutta rakennusta JinMao Towerin vieressä. Se ei näytä olevan vielä valmis, vaikka muutoin onkin jo harjakorkeudessaan.

Käyty on tietysti kangasmarkkinoilla laittamassa vaatteet tekoon. Toivottavasti Petterin ja Konstan puvut onnistuvat samoin kuin Sannan vaatteet. Perjantaina menemme sovittamaan.

Nyt liikutaan vähän lasten ehdoilla ja paikoissa, jotka heitä kiinnostavat. Käyty on meriakvaariossa sekä tiede-ja tekniikka museossa.

Huomenna Sanna ja Petteri aikovat nousta kuudelta ja matkata Onnin mukana Jiadingin tehdasta katsomaan. Iltapäivästä suuntaamme vielä Vanhan kaupungin markkinoille

Tuliaisostoksiakin on jo kertynyt kaikille.