1040924.jpg

Marjan kynät hävisivät hetkessä katulasten taskuihin.

Heti aamiaisen jälkeen siirrymme Agran asemalle ja siellä viimeistään meitä molempia alkaa yököttää. Ympärillämme pyörivät paskakärpäset, likaiset katulapset ja kerjäläiset ja kaiken kruunaa kiskojen välistä sopivasti nenäämme leuhahtava ihmisten ulosteiden haju. Pakko on vetää huivia kasvojen suojaksi ja pahaksi onneksemme juna on puolisen tuntia myöhässä, joten jouduimme siinä seisoskelemaan enemmän kuin tarpeeksi.

Juna on onneksi siisti ja sinne eivät kaupustelijat eivätkä kantajat pääse. Meille tarjoillaan vettä, teetä ja keksejä. Pyssymies kulkee aataminaikuinen tussari olallaan läpi vaunujen ja turvaa viimeistään olomme. Erilaiset maisemat vilahtelevat ohitsemme, mutta edelleen kiinnitämme huomion maaston kuivuuteen. Lähempänä Janssia, joka kukkulalla näemme vanhojen linnoitusten raunioita.

Asemalla meitä ollaan vastassa. Taas eri opas ja eri autokuski. Menee hetken ennen kuin ymmärrämme oppaan englantia. Matkaamme noin 20 km päähän Orchhan linnoitukselle.

1040882.jpg

Ilma on paahtavan kuuma kiivetessäni kapeita kivisiä portaita ylös kolmanteen ja neljänteen kerrokseen.

 Linnoituksesta siirrymme kasvisravintolaan lounaalle ja sen jälkeen matkamme jatkuu autolla kohta Kajurahon eroottisia temppeleitä.

1040888.jpg

Linnoituksesta poistumme Janssin kapeiden ostobasaarien läpi.

Poikkeamme kuvaamaan vielä joenuomalle, joka näyttää aika kuivalta.

1040893.jpg

Naiset pyykkäävät siellä sarejaan.

1040885.jpg

Ilta ehtii jo pimentyä ja tie on kapea ja huono.  Tiellä liikkuu muitakin kuin autoja.

1040894.jpg

Naiset hoitavat askareitaan ja kulkevat kauniissa sareissaan.

Meitä alkaa jo hieman huimata ainainen henkien taisto siitä, kuka väistää tien oheen viime tipassa.

Pääsemme kuin pääsemme hotelliin turvallisesti ja ehjinä. Nopea tsekkaaminen sisään ja laukut huoneeseen ja menoksi. Tiedossa on Intialaisten tanssiesitys.

1040904.jpg

Pimeässä teatterissa, elävän orkesterin säestyksellä, mitä rytmikkäimmät tanssit ja tanssijat vaihtuvat monenkirjavine pukuineen.

Olemme aivan tanssien lumoissa vielä mennessämme hotelliin illalliselle. Ja aamulla taas kohti uusia seikkailuja.