Heräsin neljä tuntia nukuttuani, keskellä yötä klo 3. Aukaisen tv:n, kanavat taas pimeinä, vaikka juuri illalla neljä tuntia myöhässä luvatusta ajasta, toivat uuden boksin. Keittelin kahvit ja tulin tietokoneelleni. Pakko jotenkin saada Intia järjestykseen mahdollisimman pian, vaikka ensin kuvittelin, että pikku hiljaa. Mutta eihän se onnistu minun luonteellani. Marjakin jo matkalla totesi, ettei oikein uskalla kaikkea ääneen lausua, kun minä olen menossa. Tämä matkakin toteutui, kun Marja kainosti uskalsi ilmaista toiveensa Intian matkasta, niin minä olin varannut meille matkan.

1042475.jpg

Hotelli Clarks´in uima-allasosato

Heti aamiaisen jälkeen oli lähtö temppeleille, joita olimme tähän pieneen 8000 asukkaan kylään tulleet katsomaan. Aamun valossa näimme myös hotellimme uima-altaan. Kaihoisasti totesimme jälleen kerran, ettei aika riittäisi veteen pulahtamiseen, joten uima-asut jäivät edelleen kuiviksi.

1042477.jpg

Kajurahon temppelit poikkeavat täysin muista Intiassa olevista temppeleistä.

Kajurahon oli aikoinaan Candela (kuunjälkeisen) dynastian jumalanpalvelukaupunki ja sen tuhat vuotta vanhat temppelit ovat nykyisin osa Unescon maailmanperintöä. Temppeleitä oli alun alkaen 85 kpl, mutta jäljellä on enää 25, kertoo alueen opastaulu.

1042522.jpg

Candelojen hallitsijasuku rakennutti temppelit vaaleasta hiekkakivestä aikoinaan Visnu- ja Sivajumalien kunniaksi ja silloisen pääkaupunkinsa koristukseksi.

Temppeleissä esiintyvät niin jumalat kuin jumalattaret, tanssijat ja akrobaatit, muusikot sotilaat ja metsästäjät kuin eroottinen rakkauskin sen monissa hätkähdyttävissä muodoissaan. Kuvissa näemme myös sekä kiellettyä että sallittua eläimen ja ihmisen välistä erotiikkaa. Nimittäin sotilaiden ja hevosten välinen kanssakäyminen tuntui olevan sallittua ja aika yleistäkin. Sen sijaan naisten ja koirien välinen yhdyntä tuntui oli tuomittua ja jopa rangaistavaa.

1042506.jpg

Monenlaisten veistosten sekamelskassa vilahtelevat Kama (rakkaus) Sutra´n (teoria) uskaliaat kuvat.

Kajurahon temppeleissä yhdistyy arkkitehtuuri ja kuvanveistotaide ja vain ns. läntisissä temppeleissä esiintyy eroottisia patsaita.

Jätämme temppelit aamupäivän aurinkoon ja kiiruhdamme hotelliimme lounaalle ja edelleen lentokentälle, josta matkamme jatkuu kohti Varanas´ia.