1093582.jpg

Carrefourin joulu on käynnistynyt - ainakin ulos on ilmaantunut iso joulukuusi.

Suomalaisten joulunodotus käynnistyy tällä viikolla suomalaisten yhteisen joulujuhlan myötä. Itse emme saaneet enää lippuja loppuunmyydylle joululounaalle. Onni ei oikein ollut innostunut juhlasta ja niin kyselyni jäi viimetippaan. Tärkeämpää onkin, että lapsiperheitä pääsee mukaan mahdollisimman paljon. Taidan koota piparkakkutalon, jonka tarpeet sain tytöiltä tänne Sannan mukana. Siitä alkaa meidän joulunodotus.

1093584.jpg

Niinhän sitä sitten olin sisällä kaupassa keskellä joulukoristeita ja joululauluja. Itselleni löysin kaksi kaunista jouluenkeliä.

Odotus tosiaankin, vaikka en tiedä mitä odottaa. Emme mene jouluksi Suomeen; ei siis suomalaista joulua, eikä kotijoulua ollenkaan. Ei lahjojen ostoa, sovimme lasten perheitten kanssa, ettemme lähettele lahjoja puolin emmekä toisin. Toisottavasti Hong Kongin hotellissamme on jonkinlainen jouluaaton ohjelma. Voi olla, että tulee vielä ikävä oikein joulun tunnelmaa kaikkine hössäämisineen.

1093585.jpg

"Yöpukukansa" on siirtynyt topattuihin malleihin.

Itsenäisyyspäivä on ensi viikolla ja menemme pääkonsulin Päivi Hiltunen-Toivion kutsumalle Suomen itsenäisyyspäivän buffetille ensi torstai-iltana. Siellä varmaankin tapaamme paljon muita suomalaisia. Toivottavasti tapaan siellä myös uuden varakonsulin, Rosa Vanhasen, joka kuuluu myös lukevan blogiani. Rosa tuli Hilkka Saarelaisen tilalle. Hänet yrittäjänaiset tapasivatkin täällä käydessään. Tavallinen linnanjuhlien seuraaminen tv:stä jää nyt tällä kertaa. Vastaanotto siellä on varmaankin tavallista juhlavampi 90-vuotiaan Suomen kunniaksi.

1093586.jpg

Joulukuusetkin olivat jo kaupan.

Tähän aikaan viime vuonna matkustin jo Suomeen ja töihin. Mielenkiinnolla seuraan, miten joulu saapuu tänne Shanghaihin ja Kiinaan. Kauppiaat ovat ainakin jo huomanneet joulun kaupallisen arvon. Näyttä jo saksalaisten jouluavaus käynnistyneen kaupungissa. Täällä meidänkin alueellamme jokaisessa pienessäkin putiikissa on jonkinlainen joulukuusen tapainen ja jouluvaloja ilmestyy yhden jos toisenkin parvekkeen koristukseksi.

1093587.jpg

Sähköpyörät olivat alennusmyynnissä kaupan ulkopuolella.

Tänään kävin Caon kanssa kangasmarkkinoilla. Ilmat ovat muuttuneet tosi kylmiksi, ulkona +13 astetta ja meidän keittiössä +15 astetta. Päätin nyt vihdoinkin tilata mustan pitkän kaschmir-villatakin. Laitatin siihen toppavuoren. Pitäisi tulla lämmin. Mallin löysin suomalaisesta postimyyntikuvastosta. Takin teetän Jason´illa, kangasmarkkinoiden toisessa kerroksessa. Siellä ovat miesten puvut hyvin onnistuneet sekä Onnille että vieraille.

On se ihme, miten mustaa voikin olla niin monta eri sävyä. Yritin löytää mustaa silkkisamettia, samaa väriä, mistä aikaisemmin olen jo teettänyt housupuvun. Ei puhettakaan, että olisi enää sitä samaa, puoli vuotta sitten ostettua väriä, saanut. Jokainen vaatekappale on nyt sitten eri mustaa. Hieman hämärämmässä valossa värieroa tuskin huomaa, mutta päivänvalossa kylläkin.

1093545.jpg

Normaali "pitkä" kuljetus kadulla. Kaikki osaavat varoa ja väistää.

Minna pyyteli tänään jalkahierontaan, mutta en uskaltanut vielä mennä. Sääriluuni on vielä kipeä feikki-markkinoilla rautapenkkiin törmäilyn jäljiltä. Kampaajalle on pakko huomenna mennä. Kynsikin alkaa olla jo siinä kunnossa, eli vihreä osuus on kasvanut ulos, niin että uskallan jälleen laitattaa kynnet kuntoon. Tosiaankin yksi peukalonkynsi muuttui puolesta välin ensin aivan mustaksi ja sitten myrkynvihreäksi. Sormessa ei ollut mitään vikaa, vain kynsi oli vihreä. Mikä lie basilli siihen mennyt.

Suunnittelimme Minnan kanssa vielä lyhyttä matkaa Guangzhouhun joulukuun puolessa välin. Menemme Onnin ja Aten mukana sinne, kun miehet menevät työmatkalle. En ole käynyt koskaan Guangzhoussa. Huristimme junalla kaupungin halki Hong Kongiin mennessämme. Minna kertoi siellä olevan hyviä shoppailupaikkoja. Toivottavasti matkamme toteutuu.