Onni on soitellut Xian´ista. Siellä on satanut koko loppuviikon ja lämpötila on laskenut alle 10 asteen. Hotellihuoneessakin on ollut niin kylmä, että on pitänyt pukea kaikki vaatteet ja vielä hotellin kylpytakki lämmikkeeksi. Tämä minun flunssani ei olisi tykännyt moisesta hyvää. Sitä paitsi sateella ei ole mukava katsella kaupungin nähtävyyksiä. Nyt ei harmita ollenkaan.

977009.jpg

Xian`in keskustan maamerkki: Bell Tower.

Eilen uskaltauduin koko päiväksi liikenteeseen. Kävin Marjan kanssa kangasmarkkinoilla. Mukanani oli aimo liuta omia vaatteita, joista oli tarkoitus teettää kopiota. Ja aivan kuin olisin ollut siellä ensimmäistä kertaa, unohdin kunnolla merkitä lippuihin ja lappuihin, mihin jätin niitä vaatteita. Toivottavasti ensi viikolla saan kaikki takaisin.

977016.jpg

Klovni yritti jututtaa lapsia.

Kotona näytti tänä aamuna tosi suttuiselta. En ole viitsinyt pahemmin siivota, kun ayi tuli tänä aamuna. Oltuani päivän ulkona, tuntui mukavalta palata siistiin kotiin. Kävimme Irjan, Katan ja Annikan kanssa kävelyllä Century Parkissa. Olinkin käynyt siellä viimeksi vuosi sitten näihin samoihin aikoihin, kun Kaija ja Veikko, Aune ja Erkki olivat täällä. Silloinhan puistossa oli hienot kukkaveistokset. Siitä jäljellä oli enää Eiffel-torni. Muutoin kylläkin jouduimme maksamaan puistoon peräti 50 rempulaa, tavallisen 10 sijasta. Siellä kun oli meneillään lapsille tarkoitettu kansainvälinen klovniviikko. Eri kokoisia ja ikäisiä lapsiryhmiä tungeksikin keskusaukion tienoilla, jonne oli pystytetty näyttämö. Toisaalla korjattiin pois "tuolimerta" edellisviikkoisen ilotulitusjuhlinnan jäljiltä.

977020.jpg

Näillä "genguruilla" taisi olla vähän lämpimät oltavat auringonpaisteessa.

Tuli vähän kallis päiväkävely, kun meitä ei niin hirveästi kiinnostanut ne klovnit. Menimme syömään uuden Carrefouriin liepeille ja poikkesimme lopuksi ruokaostoksilla.

Effie oli sillä aikaa saanut Intian matkajärjestelyt päätökseen. Lähdemme Marjan kanssa matkaan viikkoa aiottua myöhemmin. Mitään kiirettä ei maksulla olekaan, kun tulevat noutamaan rahat vasta ensi perjantaina. Hädissäni kävin automaatilta nostelemassa 2000 tonnin erissä 18000 rempulaa, kun en oikein tiennyt kuinka nopeasti matkan joutuu maksamaan.

Meille tulee oikein luxus-matka. Saamme englanninkielisen oppaan koko matkalle ja auton kuskeineen. Yövymme 5-tähden hotelleissa ja matkan hintaa sisältyy 3 ateriaa päivässä. Lisäksi lennämme pari sisämaan lentoa ja kuljemme junassakin yhden aamupäivän. Muutoin siirrymme autolla paikasta toiseen oman oppaamme johdolla. Toivottavasti hyvät palvelut takaavat sen, että säästymme vatsataudilta, joka tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Sitä kun paikoitellen aiheutetaan turisteille tahallaan. Kierrämme Pohjois-Intian nähtävyydet: New Delhi- Jaipur – Agra – Jhansi – Khajulaho – Valanasi –New Delhi. Näemme kattavan osan muinaisen Intian loistosta, Taj Mahal´in, paljon erilaisia temppeleitä ja kuuluisa paikkoja sekä Ganges- virtaan kastautuvat intialaiset.