Suomalaiset niin kuin monet muutkin ovat kaikonneet kaupungista. Sen sijaan tänne on tullut paljon turisteja ja kilpailijoita on saapunut kaupunkiin Aasian ensimmäisiin Special kesäolympialaisiin. Upeita avajaisia pidettiin stadionilla, jossa oli 80000 ihmistä paikanpäällä seuraamassa suurenmoista spektaakkelia. Eilen 1.10.oli myöskin People's Republic of Chinan 58. vuosipäivä.

Tällä viikolla vietetään myöskin 8. Shanghain kansainvälisiä musiikki ja ilotulitus festivaaleja. Ilotulitukset tapahtuvat tuossa Century puistossa, niin että kolmena iltana viikossa saamme omalta parvekkeeltamme seurata tunnin kestävää ilotulitusta. Liput olivat myyty loppuun jo aikaisin, joten meillä mattimyöhäisillä ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä paikanpäälle seuraamaan esitystä.

953201.jpg

Slice - mukava uusi terassiruokapaikka lähitionoollamme.

Tämän illan rakettitulitus juuri päättyi. Onni on tulossa flunssaan, joten olemme tämän päivän pysytelleet lähes kotona. Aamiaisen söimme ensimmäisen kerran Suomen lomamme jälkeen omalla parvekkeella. Alkaa olla sen verran viileää, juuri ja juuri alle +30 , että voi olla parvekkeella aamusta. Kävimme lounaalla Slicessa ja illalla söimmekin omalla klubitalolla.

953194.jpg

Kangasmarkkinoilla on täysi tohina päällä lokakuun lomien aikanakin. Ainoa kerta, kun se on kiinni on Kiinalainen Uusi Vuosi.

Eilen aamulla lähdimme kuntosalille jo ennen yhdeksää, niin, että unohdimme aivan Jenniferin tulon. Hän oli käynyt ovemme takana, mutta onneksi pystyi palaamaan takaisin. Suihkun jälkeen ajoimme kangasmarkkinoille hakemaan Onnin housut ja sieltä suunnistimme TaikangLulle lounaalle. Halusin näyttää Onnille sen leppoisan tunnelman. Vietimme siellä aikaa runsaasti ja joimme vielä iltapäiväkahvit siellä.

Kotiin palasimme kolmen maissa filmikaupan kautta. Jennifer lopettelikin jo hommiaan ja illan vietimme filmien parissa.

Ihmeellistä, mutta totta. Yhden päivän voi hukata etsimällä laivaristeilyjä myyvää lippuluukkua. Kävimme paikan jos toisenkin ja aina olimme väärässä paikassa eikä kukaan tuntunut tietävän kyseitä risteily-yritystä. Netissä oli kyllä hyvät kotisivut tällä nimenomaisella risteilyfirmalla ja niin mekin innostuimme 5. tähden luksusristeilystä Putuo Mountainille.

Matkan varrella löysimme kuitenkin muita matkustajasatamia ja pääsimme läheltä seuraamaan laivojen lähtöä Huangpu-joen matkustajasatamasta. Samalla totesimme, että heti kun siirrytään Shanghain keskustasta vähän loitommalle, ihmiset puhuvat vain kiinaa. Hotellissakin, jossa sentään kuvittelimme respan puhuvan englantia palvelualttiuskin näytti olevan tipotiessään. Ainoa innokas siinä hotellissa oli kerrossiivooja, joka yritti meitä neuvoa.

953173.jpg

Tuo laiva ei oikein näytä siltä luksusristeijältä, mitä netissä luvattiin, tuumii Onni.

Vihdoin myöhään iltapäivällä löysimme itsemme aivan Huangpujoen ja Yangtzejoen suulta uudesta Wushan matkustajasatamasta. Siellä löytyi pienen pieni luukku, josta pongasimme kaipaamamme nimen ja laivan kuvan JIARI.

Hämmästykseksemme meille kerrottiin, että kyseitä laivaa ei enää ole Shanghain vesillä ja meille tarjottiin tilalle vastaavasti jotain paljon halvempaa ja epäilemättä ruppasempaa risteilyä. Tämän tarjouksen torjuimme kohteliaasti ja päätimme jäädä mieluummin kotiin. Kiersimme sentään Waigaoqiaon kautta ja poikkesimme syömään Growne Plaza hotelliin, jossa saa hyvää länkkäriruokaa.

953189.jpg

Matkaeväät sentään olisimme saaneet tältä papalta ostettua - jos olisimme hirvinneet.

Aamulla odottaa taas kuntosali. En olisi ikänä uskonut, että minä, joka en ole ikinä juossut, juoksin jo maanantaina 10 minuuttia yhteen soittoon. Alussa yhdenkin minuutin yhtämittainen juoksu otti koville. Saapa nähdä pitääkö Adidaksen nettijuoksukoulun lupaukset paikkansa, että kuuden viikon harjoitteluohjelman jälkeen jaksan juosta 30 min ja 5 km!!!!