Tämä flunssa alkaa käydä jo luonnon päälle. Harmittaa, kun hyvin alkanut kuntoilu on pitänyt jättää väliin. Vielä tänä aamunakaan en tohtinut mennä salille, kun olo on niin flunssainen.

Kävin kuitenkin naisten kanssa lounaalla ja samalla reissulla kaupassa. Ilma on jo sen verran viilentynyt, että piti laittaa villaliivi päälle. Asteita on kylläkin vielä reilusti yli 20 ja Suomessahan se on mitä parhainta kesäilmaa. Täällä se tuntuu jo jotenkin viileältä. Täytyy informoida seuraavia vieraita, että ottavat jo pitkähihaista mukaan.

Koko päivän etsin tänään kangastorin lappuja. Muistin, että panin ne viime viikolla muovitaskuun, jotta ne löytyvät. Mutta kas, kun sitä muovitaskua ei tänään sitten löytynyt mistään. Etsin kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat. Päätin jo lähteä huomenna kangasmarkkinoille ilman niitä lappusia. Yritin muistella, mistä olin mitäkin tilannut ja minne jättänyt omia vaatteitani kopiotavaksi. Ihan hirveää tämä, kun aika menee tavaroita etsiessä. Nyt illalla sitten löysin etsimäni sohvatyynyjen takaa. Olin niitä vissiin siinä viimeksi selaillut. Onneksi löytyivät. Kyllä helpotti.

985164.jpg

Toivottavasti maali on kuivunut ja ovat käyttäneet yleensäkin turvallisia maaleja tähän jakkaraani.

Intian matkamme on edistynyt sen verran, että matkatoimiston kuriiri kävi tänään hakemassa passini ja kolme passikuvaa, Intian viisumianomusta varten. Rahat kuriiri tulee hakemaan perjantaina Ilmeisesti silloin saan jo matkaliput ja tarkan ohjelman.

Perjantaina on tulossa myöskin pienet huonekalut, jotka olen tilannut; pari kiinalaistyylistä jakkaraa ja "hengaripuun" tai miksi sitä nyt sanoisi. Toivottavasti ovat moitteettomia. Olen aikaisemmin sieltä samasta paikasta tilannut korukaappini ja se ainakin on pysynyt hyvänä. Halkeilemisen vaarahan täällä on suuri, kun huonekalut tuodaan lämpöisiin ja kuiviin tiloihin.

985171.jpg

Mikähän tämän hökötyksen oikeia nimi on?

Päivällä kävin varaamassa itselleni permanenttiajan torstai aamuksi. Se on ensimmäinen täällä Kiinassa. Vähän ajatteluttaa, miten onnistuu. Pakko vain on luottaa, että osaavat sen tehdä. Käyn nykyisin kampaajalla, jossa käytetään Schwarzkoffin tuotteita. Se ei ole halvin, mutta ei aivan kalleinkaan paikka. Tekevät tosi ripeästi, mutta silti huolellista työtä. Mikä mukavinta, Sasha, joka minua palvelee, puhuu vähän englantia.

985185.jpg

Olin jättänyt nämä vanhat kehykset myöskin korjattavaksi.

Tällä viikolla vietetään yhdeksännen kuun yhdeksättä päivää, kuukalenterin mukaan ja se päivä osuu tänä vuonna lokaan 19. päiväksi. Päivää vietetään vanhusten päivänä. Sutzoun kaupungissa vietettiin jo Golden couples wedding –päivää, jonne saapui 500 pariskuntaa, joiden hääpäivä on ollut yli 50 vuotta sitten. Lehtikuvassa kaikilla näytti olevan samanlaiset punaiset housuasut, sekä miehillä, että naisilla.

Täällä Shanghaissa otettiin viime viikolla käyttöön ensimmäisenä Kiinassa maksupääte, jossa on sormitunniste. Tätä varten on pitänyt käydä ensin pankissa antamassa sormenjälkensä. Kassalla maksu kuitataan vain panemalla sormi päätteessä sitä varten olevaan paikkaan ja rahat siirtyvät tililtäsi kaupan tilille. Kuulema tämä maksutapa on kaikkein turvallisin. Saapa nähdä, missä ja milloin meikäläinen pääsee tätä kokeilemaan.