914237.jpg

Tältä näytti Shanghai Daily´n enenustekartta tänä aamuna.

Koko aamupäivän on tässä odoteltu jotakin tapahtuvaksi. Kohta Onni tulee töistä pois; kello 2 iltapäivällä. Yritän katsella ilman muutoksia. Tällä erää näyttää siltä, että Taifuunin keskus menee tuolta Shanghain länsipuolelta; ehkä keskus on jossain Suzhoun paikkeilla. Joten täällä itäpuolella olemme ehkä enemmän turvassa kuin länsipuolella.

Ilma on ollut aika valoisa vaikka pilvinen. Sadetta ei vielä saada. Välillä synkkenee tuolla golfkentän takana, mutta ei siitä sen kummempaa synny. Tuuli on puuskaista ja vinkuu jo välillä.

Klo on 14:30 ja sade alkoi. Sataa sumuna mutta tuulen kanssa, niin että ikkunat ovat jo aivan märät. Kohta on Thompsonin golfkenttä häipynyt näkyvistä. Harmaa sumupilvi lähestyy taloamme siltä suunnalta. Nyt tulee vettä jo kunnolla. Joku on vielä tilannut pizzaa, kun pizzakuski ajoi juuri portista sisään. Nyt ei enää tee mieli mennä ulos.

Klo on täällä kohta 17.00. Sade on lakannut kokonaan ja tuulikin on tyyntynyt. Ilma on kummallisen seisova ja odottava. Jos se taifuuni meni ohi näin pienellä sateella, niin sen on täytynyt ohittaa Shanghai aika kaukaa. Ihmiset ovat edelleen sisällä kodeissaan. Kohta tulee pimeää. Onkohan tämän illan steppi peruttu vai pidetäänkö se? Pitäneen soittaa Irjalla tai Katalle.

 

Klo on 19 ja uutisissa kerrotaan, että myrsky on nyt noin 100 km:n päässä Shanghaista. Vesi on jo noussut Huangpu-joessa ja sen varrelta on asukkaita jouduttu evakuoimaan. Lähden tästä klubitalolle katsomaan joko steppitunti järjesttetäisiin. Jos ei, menen kuntosalille tunniksi.

Ilta on jopimennyt Shanghaissa  klo on puoli yhdeksän, eikä myrsky näytä mitään merkkejään. Taisimme jäädä ilman taifuunikokemusta tällä erää. Täällä on ilma kuin minä muuna päivänä. Vähän väliä sataa ja tuulee vähän voimakkaammin, mutta ei mitään poikkeuksellista. Syysmyrskyt Suomessakin ovat kovemmat mitä tämä taifuunikokemus täällä..

Joten rauhallisin mielin nukkumaan. Steppitunnilla on käyty ja Onni valmistelee lämpimiä voileipiä iltapalaksi.