Muutama päivä tässä ehti kulua ja Ayin arvo nousi taas silmissä. Ehdin vaihtaa lakanat, pestä ne ja muutakin huushollinpitoa on pitänyt itse tehdä. On se vaan niin ihana, kun Jennifer tuli takaisin. Hän ei ehtinyt mennä Macaolle asti, vaan kääntyi Guanzhousta takaisin. Palasi eilen illalla junalla ja tulee aamulla siivoamaan ja silittämään. Toivottavasti tytöt saavat olla poliisilta rauhassa.

 

912273.jpg

Ekin kuvaamat kultakalat Yu Gardenissa teehuoneen edustalla.

Lämpimät päivät ovat jatkuneet Shanghaissa, tosin ilma on selkeästi kuivempi ja mukavampi. Tänään tosin sataa, mutta ei haittaa. Minulla on oikein kauneuspäivä. Menemme naisten kanssa taas Vizcayaan kasvohoitoon ja pedikyyriin ja iltapäiväksi olen tilannut kynsihoidon. Vizcayassa saamme taas lounaan samaan hintaan.

Viikonloppu meni Annikan 1 v. synttäreitä juhliessa lauantai-iltana ja sunnuntaipäivä aivan levätessä. Illalla vain olin salsassa.

Maanantaiaamuna jatkoin kuntosalilla ja tällä viikolla jatkuvat fitball ja steppi ja siinä välissä myös kuntosali. Eilen söimme lounaan Irjan Katan ja Annikan kanssa omassa klubi-talossa ja ostin samalla liput ensi lauantain barbigue-juhliin, jotka järjestää klubi-talomme. Ne pidetään siellä klubin terassilla. Sitä ennen perjantaina menemme Finnairin kutsumana Oktoberfestíin Renaissance hotelliin perjantai-iltana.

912252.jpg

Pelikaverit verkolla.

Kangasmarkkinoille on pakko ehtiä huomenna hakemaan tilaamani housut. Onnille pitäisi teettää muutamat uudet housut, hän kun on laihtunut edelleen.

Lauantaina täällä Shangahissa vietetään ensimmäistä kertaa autotonta päivää. Jonkun mielestä päiväksi oli valittu huono päivä, kun lauantaina muutoinkin liikenne on vähäisempi. Meille se kyllä sopii oikein hyvin. Pitäisi ensi vuonna kuulemma olla arkipäivä, että kunnolla tuntuisi ja näkyisi. Viikonloppu on täällä niin kuin Suomessakin monen Hääpäivä, joten poikkeuksena täällä hääautot saavat ajaa myös autottomana päivänä ja tietysti muut erityisautot.

912266.jpg

Tyypillinen kiinalaisittain koristeltu hääauto.

Pekingin väkiluku on lisääntynyt Shanghai Daily´n mukaan nopeammin kuin mitä sille on tavoitteeksi asetettu. Vuoteen 2020 mennessä tavoite on 18 miljoonaa ja nyt jo Pekingiläisiä on 17 miljoonaa. Vain 12,04 miljoonalla on virallinen lupa asua maan pääkaupungissa Pekingissä, joten luvatta siellä asuu 5,1 miljoonaa. Kova väkiluvun kasvu aiheuttaa päävaivaa päättäjille, koska kaupungin on laskettu voivan ruokkia 18 miljoonaa ihmistä vuoteen 2020 mennessä. Samalla kun ihmismäärä on lisääntynyt on myöskin kodittomien lemmikkieläinten määrä lisääntynyt ja kaupunki onkin avannut 18 kuumaa linjaa, jonne ihmiset saavat ilmoittaa kodittomat koirat ja kissat tai lemmikit, joita he eivät enää pysty elättämään. Rekisteröityjä koiria Pekingissä on 803 879 ja lukematon määrä irtokoiria, joita kansalaisten on kehotettu adoptoimaan.

912232.jpg

Uusi Dagon-vene Huangpu-joella on 57 m pitkä ja 17 m leveä ja se voi ottaa kyytiinsä 1000 matkustajaa. Sen rakentamisen kerrotaan maksaneen 4,24 milj USD. Valitettavasti laivaan eteen oli parkkeerannut toinen alus, joten en saanut sitä kuvaan kokonaan.