En muistanutkaan, että tämä on ukkosen aikaa. Sade ja ukkonen on alkanut nämä kolme päivää täällä suunnilleen samoihin aikoihin iltapäivällä kolmen ja neljän välillä. Ulkomittari näyttää +36 astetta, vaikka tuulee ja sataa; sisällä on sentään 10 astetta vähemmän. Ala-aulassa on varoitustaulu taifuuneista; pitäisi huolehtia, etteivät tavarat lennä parvekkeilta ja että ovet ja ikkunat on suljettu. Tuli niin pimeääkin, että piti sytyttää valot. Kaupassa olisi sittenkin pitänyt käydä aamusta tai keskipäivällä. Nyt ei enää ole asiaa pyöräillen edes lähikauppaan.

816041.jpg

Tästä meidän kadustamme tulee vielä kaunis puistokatu, kunhan puut oikein kasvavat.

En muistanut sitäkään, että astianpesuainetta pitää losottaa pesuveteen oikein roppakaupalla, ennen kuin saa syntymään minkäänlaista vaahtoa. Suomessa päinvastoin ensimmäisellä tiskauskerralla olin hukkua vaahtoon, kun en muistanut että tippa riittää. Mausteet purkeissa ja sokeri muovirasiassa ovat jämähtäneet kiinni. Ayin viimeinen pyykki näyttää tehneen valkoisista vaaleansinistä. Onneksi vaaleansinistä ettei vaaleanpunaista, koska pyykissä oli lähinnä Onnin valkoisia ja tummansinisiä t-paitoja ja pikkuhousuja. Näyttää vahvasti silta, että pyykin vähyyden vuoksi ayi on säästänyt ja lyönyt tummansiniset ja valkoiset vaatteet samaan koneelliseen.

Sisällä kotona näyttää olevan suht´ siistiä, mutta parvekkeet ja siellä olevat kalusteet olivat kunnolla likaiset. Pyörämme oli nostettu omalle parvekkeelle kesäloman ajaksi, koska viime kesäloman aikana toinen pyöristämme varastettiin. Saimme pestyä pyörät siellä parvekkeella oikein runsaan veden kanssa, samoin kalusteet, onneksi on sentään laattalattia ja lattiakaivo, vaikkei kallistuksia sinne kaivoon päin olekaan. Lastalla kuivaten, vedet kuitenkin hyvin menevät kaivoon.

816067.jpg

Mahtuukohn kaikki samaan kuormaan? - luultavasti ja varmasti; täällä kun ollaan.

Eilen pyöräilimme Carrefouriin ja samalla nostin pankkiautomaatista rahaa. Se olikin muuttunut lasiseinien taakse ja vain yksi kahdesta automaatista oli käytössä. Ihme ja kumma kiinalaiset odottivat lattiaan maalatun keltaisen viivan takana eivätkä hengittäneet niskaan kuten aikaisemmin. Carrefour oli käännetty aivan ylösalaisin. Kaikki tuotteet ovat nyt eri paikoissa kuin ennen, vain tuoreosasto on edelleen kaupan perällä. Pitää mennä ensi viikolla oikein ajan kanssa tutustumaan, mitä tavaraa mistäkin löytyy.

Laskuja on taas sillä aikaa tullut. Muutamat ovat jo vanhentuneet ja jostain on jo karhukin ehtinyt tulla. Täytyy antaa Caolle ne hoidettavaksi, kun hän tietää mihin ne voidaan eräpäivän jälkeen maksella. Itse hoitelen huomenna postissa uusimmat laskut. Landlordille pitää ilmoittaa ruokailutilan lampuista, jotka "räjähtivät" juuri ennen Suomeen lähtöä.

Vuokravälitystoimisto kyselee sähköpostilla, milloin voisivat tulla vaihtamaan juomavesisuodattimen. Onnilla onkin sähköposteissa selvittämistä 497 kpl luettavaa postia. Huh huh. Ei ihme, ettei mies haluaisi pitää lomaa, kun kahta kauheammin on työtä sen jälkeen.

816084.jpg

Tästä tyyneydestä ei nyt ole tietoakaan. Vettä tulee kuin aisaa, ilma on harmaa ja salamat vain leiskuvat ja ukkonen jyrähtelee.

Nyt huomaan, että en ehtinyt ajatella tänne lähtöä kunnolla. Kaikennäköistä puutetta mm. piparkakkutaikinamausteet ja siirappi, pitää laittaa Pialle ostettavaksi. Onneksi ensimmäiset vieraat saapuvat piakkoin, joten heidän mukanaan saan varmaankin osan tavaroista. Orvokille tiedoksi, että Westinín shampanja brunchi on varattu. Vahvistusta en ole vielä saanut.

Kaikenlaista mukavaa on tiedossa heti alkusyksystä. Heti Hainanin ja vieraitten jälkeen on vuorossa yhtiön järjestämä vuosittainen company trip vuorille, Wuyi Mountain´ille. Onnin osallistumista Hainanin matkaan tässä jännitän. Pitää odottaa pari päivää, että hän saa selkoa työasioistaan. Lomaa hänellä kyllä on jemmessa, jos vain työkiireet sallivat.