Suomen loma ei näyttänyt oikein kauneintaan. Onnin neljään lomaviikkoon sattui vain yksi lämmin sateeton kesäpäivä. Ei ollut ihan kohtuullista. Juuri sitten taas, kun lähdimme tulivat helteet. Toisaalta – työviikot sujuivat oikein hyvin. Liikkeellä oli sopivan viileää. Ainoa mikä häiritsi, on se mahdoton katutyömaaruljanssi, joka edelleen jatkuu. Onneksi sentään asiakkaat vielä pääsevät sisään, tosin joku päivä aika hankalasti. Mitenkähän se työmaa vaikuttaa joulumyyntiin? Onneksi linja-autoliikenne ja muu liikenne palaa lokakuun alusta Vapaudenkadulle takaisin.

814709.jpg

Lohduton näky aivan liikkeen rappusten edessä.

Alkukesä meni muutossa ja Onnin tultua sain lamput ja uudet huonekalut koottua paikoilleen. Sannan ja Petterin uutta taloa ehdimme sentään käydä Vantaalla katsomassa. Mukavaltahan se vaikutti, oleskelutilakin niin mahtava. Koirilla hyvät tilat juosta ympäri aidattua pihaa. Samalla reissulla vietimme kesäpäivän Suomen Linnassa. Jo aamusta laivalaituri oli täynnä saareen lähtijöitä. Kävelimme saaren läpi, katsoimme museossa esittelyvideon ja onneksi ei sentään satanut, vaikka uhka oli päällä koko ajan. Se jäi päällimmäisenä mieleen, että Suomen Linnan rakennuttivat ruotsalaiset, rahoittivat ranskalaiset ja nyt sen omistavat suomalaiset. Monenlaista toimintaa siellä on ehtinyt olla, aina vankilasaaresta alkaen. Sukellusvene oli älyttömän ahdas ja ankea paikka sisältä.

814868.jpg

Ukki ottaa rennosti vierailuillakin.

Seuraavana sunnuntaina pääsimme, minä ensimmäisen ja viimeisen kerran moottoripyörän selkään. Ajoimme Pielavedelle Kaijan ja Veikon työmaata katsastamaan. Heillä kun oli Pitkänkosken talonlaajennus loppusuoralla. Nyt varmaankin jo siellä nautitaan omien kätten töistä. Nautittuamme lopuksi vastapaistetut munkit nuotiokahvin kera, suuntasimme pyörän kohti kotia ja juuri ehdimme ennen sateen alkua. Mukava reissu, vaikka ottaakin aina meikäläisen pers-lihaksiin. Onni sentään kävi aina sateitten välissä heittämässä pieniä lenkkejä yksistään.

814738.jpg

Pitkänkosken talo on saanut aivan uuden muodon ja värityksen.

Naarvassakin Onni ehti poiketa minun tehdessä viimeistä työrupeamaani. Sammalla valmistelimme Henrin rippijuhlia. Onneksi sää muuttui juuri sinä viikonloppuna ja vieraat saattoivat oleskella pihalla. Sisällä olisikin ollut ahdasta. Henrillä oli hymy mairea, kun hän laskettuaan lahjarahansa, totesi, että skootteri taitaa sittenkin irrota. Kun nyt vain malttaisi odottaa marraskuulle, kun virallisesti saa ajoluvan täyttäessään 15 vuotta. Harmillinen tilanne näillä syksyn lapsilla. Kaverit jo ajelevat mopoillaan täyttä häkää ja näiden myöhäsyntyisten pitää odottaa. Uskon, että Violan konfirmaatiopäivä Iisalmessa sujui myös hyvin kauniin ilman merkeissä. Onnea vielä näille molemmille nuorille.

814762.jpg

Mitähän poika miettinee "isosten" hänelle laulaessa.

Kun en ollut töissä, hoidin mummin tehtäviä jalkapalloa, krokettia, snookeria yms. pelaten ja lettuja paistaen. Monta kyläpaikkaa jäi käymättä ja monta tuttua jäi tapaamatta. Toivottavasti ensi kesänä sitten, kun ei ole enää muuttotouhuja.

Sanna ehti perheineen lomailla meillä nelisen päivää ja saimme tutustua kahteen nuoreen mieheen Konstaan ja Valtteriin. Oli siinä kotoista tunnelmaa kerrakseen, kun neljä vierasta ja kaksi koiraa majoittuivat meille. Jotenkin erilaista kuin suuressa omakotitalossa. Hyvin kuitenkin mahduimme.

814791.jpg

Mellin ja Sirun jalokivipannat suoraan  Kiinasta.

Saimme vaihdettua turistiluokan lentomme business luokkaan. Tilaa oli ja aika kului kuin siivillä. Penkithän saa aivan makuuasentoon, joten lepokin oli aivan toista. Siitä huolimatta olimme molemmat tosi väsyneitä koko eilisen päivän.

814814.jpg

Suomen valoisaa Juhannusyötä Päijänteen rannalla ei voita mikää. Kiitos Orvokille ja Juhalle.

Vasta tänään pääsimme oikein jaloillemme. Kaikki täällä oli aivan kunnossa, ainoastaan mittarit näyttivät +29 astetta sisällä joka huoneessa. Iltaan mennessä saimme kuitenkin viilennettyä huoneet +25-+26 asteeseen.