Voiko päivän enää huonommin alkaa. Koko yönä en taaskaan nukkunut yhtään. Aamulla peruin Joanín tulon, koska ajattelin, että pakko saada levätä edes päivällä. Lojuin sohvalla yöpuvussani, kun yhdeksän aikaan ovikello soi. Muistin, että olin sopinut kuriirin tulosta. Hän toi Hainanin lentoliput. Äkkiä jotain päälle ja ovelle.

Vähän vaille yksitoista Mia soittelee ja pyytää kanssaan kaupungille ja lounaalle. Mielessä käy monenmoiset ajatukset jäädäkö makaamaan vai piristyä. Päätän piristyä ja lähteä mukaan. Aikaa puoli tuntua valmistaa itsensä ja ripustaa ensimmäinen koneellinen parvekkeelle kuivamaan.

Mia porhaltaakin autonkuljettajansa kanssa portille, josta hyppään kyytiin. Todella piristyn heti Mian nähdessäni. Täällä huomaa, miten tärkeitä nämä kaverit ovat. On niin helppo masentua ja jäädä neljän seinän sisään. Matkaamme aluksi kohti Ikeaa. Siitä onkin aikaa, kun olen siellä käynyt. Mialla on sieltä hankintoja tehtävänä, kun ovat juuri muuttaneet uuteen isompaa asuntoon, "omakotitaloon".

829738.jpg

Ikean valikoimat ovat suunnillen samat kuin siellä Suomessakin.

Joitain kiinalaisten käyttämiä tavaroita on valikoimissa ja mm. vuodevaatteissa ja sängyissä on saatava kiinalaiset mitoitukset; isot tyynyt ja lyhyet sängyt 190cm.

Ikeassa söimme lounasta: ruotsalaisia lihapullia kermakastikkeen, puolukkahillon ja ranskalaisten perunoitten kanssa. Taaskin Ikean ravintola oli tupaten täynnä kiinalaisia.

Ikeasta auto täynnä hyllylaatikoita, iso työtuolilaatikko ja muita säilytyslaatikoita, suuntasimme taulukujalle. Siellä tutun taulukauppiaan sohvalla valitsimme kirjasta Mian uuteen kotiin tauluja. Se on niin helppoa, kun katselee taidekirjoja, valitsee kuvan ja kertoo minkä kokoisena taulun haluaa. Parin viikon kuluttua Mialla on kolme uutta taideteosta seinällään.

829746.jpg

Täällä voi maalautta edullisesti vaikka muotokuvansa.

Ikea ja taulukuja ovat toisella puolen kaupunkia, joten on kiire rientää kotiin lapsia koulubussilta vastaan. Ehdimme poiketa pikapikaa Carrefourissa ja menemme Mialle päiväkahville. Onpa mahtava ympäristö lasten kannalta, jotka voivat aivan yksin mennä ulos ja sisään ilman minkäänlaista vaaraa. Ja miten ihana koti heillä olikaan. Tilaa on ja Mian sisustaidolla kaikki on kauniisti laitettu.

Tulen taksilla kotiin ja huomaan, että matkaa sieltä meille on 7,1 km.