Olisiko tämä muutto touhu vähäksi aikaa ohi. Tänään sain kuin sainkin muuttomiehet kantamaan sohvat, ruokapöydän ja painavan senkin ja muutaman muun isomman tavaran. Meinasi tehdä tiukkaa, mutta kiitos Virpin, joka sopivasti poikkesi liikkeellä ja antoi hyvät yhteystiedot. Valoja ei vielä ole kuin tärkeimmissä paikoissa; kuten keittiössä pesutiloissa, vc:ssä ja eteisessä. Onneksi on nämä valoisat illat ja yöt, että näkee touhuilla. Lamput ovat kaikki vielä vanhassa paikassa, mutta olkoon Onnin tuloon saakka. Kyllä tässä sen aikaa pärjäillään.

691198.jpg

Olohuone näyttää vielä autiolta, mutta Shanghaista raahaamani verhot ovat paikoillaan.

Viime yön nukuin jo täällä uudessa kodissa, vaikka ei ollut pöytää, ei tuolia eikä sohvia. Ihmeen hiljaista täällä on. Talosta ei kuulu mitään; ei ole ohi ajavaa liikennettä eikä pihassa liikkuvia ihmistä. Ei ole radiota, eikä tv:tä, niinpä viihdytin itseäni lukemalla hyvää kirjaa sen jälkeen, kun en enää viitsinyt touhuilla.

691201.jpg

Ruokapöytä on vähän ahtaalla, mutta juuri ja juuri mahtuu olemaan.

Kyllä tuntuvat vähän pieneltä nämä huoneet, mutta kun malttaisi nyt olla tuomatta liikaa tavaraa, niin ihan mukava koti tästä tulee meille kahdelle Lisää tilaa antaa kaksi suurta katettua terassia molemmin puolin taloa. Mutta miten jaksan raahata kauppakassit tuolta 100m:n (siltä se matka ainakin tuntuu) päästä autokatoksesta, kun olen tottunut hurauttamaan autolla oven eteen. Pihassa ei näytä olevan yhtään autopaikkaa. Piharaitti kotiin on niin kapoinen, ettei siinä mahdu autoja edes seisottamaan. Oman asuntomme edessä sentään olen voinut autoani näin muuttopuuhien aikana pitää, kun kukaan ei kulje ohi.

691203.jpg

Sisääntulopuolen terassi on n. 10 m2 ja pihan puoleinen ainakin kaksi kertaa isompi. Pihakalusteet vain jäivät vielä ok-talon pihapiiriin.

Tänään testailin liettä. Keittelin uusia perunoita ja hyvin tuntuivat levyt lämpiävän. Uunia pitäisi testailla myös ennen kuin Sanna ja Petteri viikonloppuna tulevat. Saunaakaan en ole ehtinyt lämmittämään. Kai se toimii jotenkin yksinkertaisesti. Eihän siinä voi kummoisia nappuloita olla.

Kaksi päivää on vierähtänyt töissä. Isännöitsijä toi tänään lapun vesikatkoksista, joita tulee olemaan nyt koko heinä- ja elokuun ajan Omppu-hotellin rakennustöiden vuoksi. Lisäksi työvoimatoimistoa puretaan vimmatusti siinä vieressä ja kohta alkavat Sokoksen tavaratalon parkkihallin laajennustyöt. Tulee olemaan hankalaa parkkipaikkojen kanssa. Joudumme viemään kohta automme kauemmaksi parkkihalleihin.

691224.jpg

Tänään taas yksi asiakas totesi: On sulla ihan työpaikka, kun saat olla enkeleitten kanssa koko päivän.

Muutoin on mukava taas olla töissä. Monta tuttua, vakioasiakasta on jo ehtinyt käymään näiden kahden päivän aikana. Ilmakin on ollut näin työläisille suotuisa. Vielä maanantaina piti puhaltaa kylmää ilmaa liikkeeseen, mutta tänään oli jo sopivaa muutoinkin. Shanghaissa on kuulemma nyt todella lämmintä ja kosteaa. Aamusta jo mittari näyttä +30 astetta ja Onnikin sanoi tarvitsevansa jo viilennystä huoneisiin. Minähän viilensin huoneita jo, kun sisällä lämpötila alkoi olla koko ajan +26 astetta.