Lauantaiaamu valkeni lämpimänä. Onneksi lupasi pilvipoutaa, koska mittari näytti muutoinkin jo 30 astetta. Pakkasin Decathlonista ostamani picnic-huovan ja kahvivehkeet mukaan. Ruoat ja muut juomat oli luvassa picnic-paikalla. Olen oppinut hyväksi kartanlukijaksi. Niinpä nytkin onnistuimme löytämään Chang Feng puiston ilman ainuttakaan harhaanajoa. Puiston erääseen nurkkaan oli jo viritelty isot Suomenliput, joten paikka oli helppo tunnistaa. Vähitellen alue täyttyikin suomalaisista. Muutama kiinalainen joka oli eksynyt samalle alueelle, poistui kuitenkin pikkuhiljaa, kun huomasi, että ulkomaalaiset valtasivat koko nurkkauksen.

648347.jpg

Picnic-viltti kainalossa kuljimme veden äärellä leiripaikallemme.

Ruokaa ja juomaa riitti. Lapsille oli kaikenlaista ohjelmaa ja yllätyskassit. Me aikuiset keskustelimme, kuka milloinkin lähtee Suomeen ja muista kiinan kokemuksista ja löydöistä. Toisilta kuulee aina hyödyllisiä vinkkejä. Ilma lämpeni kovasti ja aurinkokin tillitti jostain ihmeen pilvenraosta. Yli kolme tuntia oltuamme siellä ulkona, olimme kotiin tultuamme aivan poikki. Molempien piti levätä hetki.

648342.jpg

Palasimme Yangpu-sillan kautta ja se on aina yhtä komea näky.

Siinä myöhään iltapäivällä päätimme kuitenkin lähteä vielä saunomaan ja uimaan. Se virkistikin kummasti. Onneksi lauantaina siihen aikaan, naisten puoli on suhteellisen hiljainen. Saunassakin oli kunnon löylyt ja uinti teki terää. Illalla sain vielä parvekkeeltamme seurata kunnon ilotulitusta.

648356.jpg

Upeita makuuhuone ja muita kokonaisuuksia löytyi Markor Furnishing liikkeestä.

Sunnuntaina lähdimme metsästämään kaupungilta lamppua, jonka olemme rikkoneet ja samalla suunnalla olisivat myös hiustenleikkuusakset, jotka olin aikonut ostaa. Olin kampaajaltani saanut osoitteen, mistä sakset löytyvät. Nanpu sillan kautta ajoimme Tibet kadulle, jossa MARKOR Furnishing sijaitsee. Löysimme autolle parkkihallin soitin-kadulta ja kävellen suuntasimme liikkeeseen. Huonekaluja oli kolmessa kerroksessa.

648353.jpg

Hieno vitriini

Tyyli oli lähinnä klassista. Huomasimme, että kaikki lamput olivat kymmenen kertaa kalliimpia kuin se minkä olimme rikkoneet joten kierrettyämme koko liikkeen läpi päätimme ostaa lampun jostain halvemmasta paikasta. Hieno liike, jos siitä tyylistä tykkää.

648359.jpg

Kampaamovälineitä myyvä liike.

Hiustenleikkuusakset olisivat aivan siinä lähellä, joten kävelimme liikettä etsimään. Nimeä ei meillä ollut oli vain kadun nimi ja että se olisi lähellä Renming puistoa. Äkkäsimme kuitenkin heti liikkeen "Tianying and Hairdressing and Beauty Tools Co". Olin opetellut kiinaksi pyytämään "Li fa jian dao" ja siellähän niitä saksia oli hyvä valikoima. Hinnat alkoivat 5 eurosta ylöspäin. Kampaajani oli opastanut, että sellaiset 20-30 e maksavat ovat hyvät yleissakset, joten emme tyytyneet ihan halvimpiin.

648350.jpg

Kohta sen näemme, kuinka hyvä näillä WUMING-merkkisillä saksilla on leikata Onnin hiukset.

Saksiliikkeestä palasimme soitinkadulle. Päätimme poiketa kahville parkkipaikkaamme vastapäätä olevaan U.B.C Coffee – paikkaan. Nautimme rauhassa espressot ja cappuccinot juusto ja suklaakakkujen kera. Onni halusi mennä urkukauppaan ostamaan urkujen kuljetukseen tarkoitettua kassia. Löysimme hyvin saman liikkeen, josta viime vuonna olimme Yamaha urkumme ostaneet. Sieltä löytyikin kunnon pehmustettu kuljetuslaukku ja koska hinta oli vain 6 e päätimme ostaa myös kotiurkuihin samanlaisen, mutta isomman kuljetuslaukun. Koko homma maksoi siis vain 16 e. Sannalle tiedoksi, että poikkihuilut kyseisessä liikeessä maksoivat 120e-330e.

Kotimatkalla päätimme ajaa Carrefourin suutariin korjuuttamaan Onnin ratkennen sandaalin ompeleen. Kas kummaa, suutari sanoi, että se kestää kaksi päivää, joten Onni sanoi korjaavansa itse. Menimme kuitenkin alakerran kenkäkauppaan ja ostimme hänelle uudet sandaalit.

Irja soitteli juuri huomisesta naisten lounaasta. Toivottavasti Mia on saanut uuden kodin siihen malliin, että ehtii lounaalle. Minnan kanssa olikin jo vähän puhetta. Endan varmaan myös ehtii mukaan. Voimme vielä päivitellä viime hetken kuulumisia, ennen kuin palaan Suomeen. Muutkin tulevat pikkuhiljaa perässä.