Aamulla töihin lähtiessä tapasin jo toisen talon asukkaan. Samainen mies puhdisti rännejä, kun tulin töistä. Huomenna tuovat kuulemma soraa autojen parkkipaikoille heti aamusta, joten täytynee lähteä ajoissa liikenteeseen.

Melkein koko päivän on satanut. Ihmisiä onneksi liikkuu kaupungilla. Ovat lomalla ja alennusmyynnit ovat parhaimmillaan. Itseäni ei oikeastaan kiinnosta. Shoppailu ja kaikenlainen kaupoissa kiertely kun on ollut melkeinpä päätyötä Shanghaissa. Eteiseen kyllä pitäisi käydä etsimässä mattoa; sekä ulkoeteiseen, että sisäpuolelle. Ei millään viitsisi, mutta kai sitä jossain vaiheessa on pakko. Piha on hiekalla, joten nyt, kun on märkää hiekka kulkeutuu helposti parketille.

694160.jpg

Enkeli ovessa toivottaa tulijat tervetulleeksi, valitettavasti englanniksi.

Entisestä asunnosta poistin enkeleitä, mutta nyt tuntuu, että täällä on hyviä enkelinpaikkoja valmiina. Käytin aluksi valmiit naulat. Terassi sai omat enkelinsä ja vihdoin ja viimein valurautainen enkelinaulakkokin löysi paikan kuistilta. Siihen voi ripustaa vaikka märät sadevaatteet kuivahtamaan.

694169.jpg

Tätä enkelinaulaulakkoa en ole aikaisemmin osannut mihinkään sijoittaa.

Varmaan ei jää taloon tulijalta huomaamatta, että talossa asuu jonkin sortin enkelifani.

694165.jpg

Equadorista ostamani enkelinpää istuu kuin nappi silmään keittiössä. Sekin on ollut vähän siellä sun täällä löytämättä oikeaa paikkaansa.  Muistatko Kaija tämän enkelinpään ostopaikkaa?

Päätin tänään leipoa korvapuusteja. Hain töistä tullessa Pian jääkaapista kananmunia, mutta raesokeri unohtui. Vähän oli leipomiseen ahtaat paikat. Ei ole kunnon yhtenäistä pöytätilaa. Täytyy jatkossa kehitellä jotakin. Tuli mieleen sellainen iso leivinalusta, mikä mummovainaalla Naarvassa aina oli. Sen voisi leväyttää minkä päälle tahansa. Leipomista en haluaisi jättää, sen vuoksi, ettei paikat oikein riitä.

Uuni paistoi oikein tasaisesti. Nyt on vain se ongelma, että ei ole pakastinta eikä viitsi kaikkia kerralla syödä. Täytyy viedä pullat Pialle jääneeseen pakastimeen. Muutoinkin kierrän sieltä kautta aamuisin ja haen Keskisuomalaisen. Täytyy kai tilata itsellekin lehti kuukaudeksi. On niin mukava lukea uutisia ja paikallisia tapahtumia. Jotenkin sitä nauttii sellaisestakin, että saa lukea suomenkielisiä lehtiä ja kirjoja, katsoa suomenkielisiä ja suomeksi tekstitettyjä ohjelmia.

694182.jpg

Enkeli vartioi Kiinasta melkein 20 vuotta sitten ostettua maljakkoa ja silkkikukkia.

Tv:tä tosin ei minulla vielä ole, mutta Sanna lupasi tuoda viikonloppuna jonkun television, jota he eivät tarvitse. Radiotakin vähän kaipailee. Siitä tulikin mieleen, että onhan meillä soittimet, en vain ole muistanut niitä tänne muuttaa. Täytyypä hakea ne. Jotenkin tässä menee ihan sekaisin, kun niin paljon tavaraa jätin Pialle. Yhtä ja toista tarpeellista tuleekin sitten mieleen.