Tiistaipäivä hurahti pitkälle blogia kirjoitellessa. Jotenkin tuntuu mahdottomalta tehtävältä kirjoittaa viikon tapahtumista kerralla. On liian paljon asiaa, liian paljon kuvia ja pitäisi saada vielä mielenkiintoiseksi, että joku jaksaisi lukeakin. Lounasta ehdin syödä vasta yhden maissa. Onneksi Ayi ei tullut, joten saatoin olla omissa oloissani. Huomaan, että vähän arkailen häntä, vaikka ei pitäisi. Soittelin itselleni päiväkahviseuraksi Minnan Starbucksiin. Ilma oli lämmin +30 mittarissa varjossa parvekkeellamme. Istuimme kahvilan terassilla, kuulimme toistemme lomista ja teimme uusia suunnitelmia. Minna oli perheineen myöskin Hong Kongissa, mutta pienten lasten kanssa 7,5 milj. asukkaan suurkaupunki avautuu aivan eri tavoin kuin meille aikuisille. Disneyland oli heille se matkan kohokohta.

577580.jpg

Kyllä täällä Pudong´in puolella sentään on hyvä pyöräillä.

Keskiiviikkona heti aamusta suuntasimme kohti kangasmarkkinoita teettämään vielä jotain Suomen lomaa varten. Pian puserotkin oli vielä teettämättä samoin silkkijakku kesän rippijuhliin. Uskomatonta, että lapsenlapset kasvaa, vanhin pääsee jo ripille ja nuorempi aloittaa koulutaipaleensa syksyllä. Harmi, että näen nyt heitä niin harvoin. Suoraan kangasmarkkinoilta pikaisen lounaan jälkeen kynsihuoltoon ja juuri parahiksi kotiin Onnille päivällistä laittamaan.

577540.jpg

Lamppukaupan mallistoa. Tekevät mitä vain mallista.

Tämä aamu alkoi kahden tunnin kiinasessiolla. Sen päätteeksi kävimme Minnan kanssa italialaisessa Buongiorno ravintolassa lounaalla ja siitä polkaisimme pyörillämme "lamppukauppaan", johon jätimme tilauksen lattialla olevasta lampusta. Toimittavat lampun ensi viikon torstaina suoraan kotiin. Vieressä olevasta antiikkikaupasta ostin vanhat kiinalaiset kehykset, joihin sijoitan Xian´in vierailulta lahjaksi saamani silkkipaperi leikkaukset tai osan niistä.

577541.jpg

Lamppukaupassa on myös hieno posliiniruukkujen valikoima.

Pikaisesta pyörähdin kahveilla Minnan luona ja sitten Carrefour´in kautta kotiin, jonne ehdin taas parahiksi ennen Onnin tuloa. Ehdin jopa paistaa lohimedaljongit ja tehdä maittavan kalankastikkeen. Tuntuu jo Ihan kuin olisin tehnyt täydet työpäivät. On se vaan niin kiireistä tämä expatriootin rouvan elämä.

Huomenna aamusta Marja saapuu meille ja menemme yhtä matkaa Community centeriin kahvitilaisuuteen. Kaiken näköisiä kauppiaita on näköjään kutsuttu paikalle mukaan. Mukava on mennä sinne, vaikkei mitään ostaisikaan, jos vaikka olisi lämmin ilma. Toivottavasti siellä voi istuskella ulkona uima-altaan äärellä. Puolelta päivin lounastamme yhdessä.

577548.jpg

Näillä turkisrukkasilla tarkeni tänään +30 oC hyvin vespaa ajella.

Illalla menemmekin Onnin kanssa kuuntelemaan Kuopion kaupungin sinfoniaorkesteria tuohon meidän lähellämme olevaan Shanghai Oriental Art Centeriin. Sitä ennen on päivällinen. Kutsu tähän tilaisuuteen tuli konsulaatin kautta.

Äitienpäiväksi miehet ovat järjestäneet brunssin West-in hotelliin, jonne menemme siis muutaman suomalaisperheen voimin. West-in on todella hieno paikka tuolla Pudong-joen länsipuolella, se "kruunupää"rakennus. Äitienpäiväbrussi maksaa siellä 488 Rmb + service 15 %/hlö, mutta syödä saakin shampanjan kera. Lisäksi siellä on aina mahtava ohjelma.

577570.jpg

Edellisen Brunssipäivän ohjelmaa West-in´ssä.

Maanantaina tungemme Minna, Marja ja minä itsemme Onnin kyytiin, kun hän lähtee taas Jiandingiin. Kukaan meistä ei ole siellä käynytkään, joten mukava mennä katsomaan, millainen kaupunki se on. Cao on meillä päivän käytettävissä, niin että ei tarvitse aivan jalan kulkea. Ja jos Jiandingissä ei ole tarpeeksi katseltavaa, voimme hurauttaa vaikka Sutzhouhun silkkiostoksille.

Tiistaina taas hakemaan vaatteet kangasmarkkinoilta, keskiviikkona naisten päivä (kasvohoito, jalkahieronta ja lounas) tuossa viereisessä espanjalaiskorttelissa, torstaiaamuna taas kiinantunnit.

Milloinkahan ehtisi kampaajalle ja leimasimia teettämään?