Harvoin se viikko alkaa niin ihanasti kuin tämä viikko. Maria tuli autokuskeineen hakemaan minua heti maanantaina aamu kymmenen jälkeen ja poikettuamme vielä kukkaostoksille matkalla, suuntasimme kohti Hilkan syntymäpäiviä.

Matkaan meiltä meni niin paljon aikaa, että myöhästyimme klo 11:sta melkein tunnin. Syynä oli myöskin se, että auto tuli Jiandingista asti takaisin, eikä näin ollen ehtinyt aiemmin.

604723.jpg

Kutsuva uima-allas kuin mistä tahansa etelän lomakohteesta.

Puxin puolen naiset olivat jo paikalla, mutta nopeasti mekin Marian kanssa pääsimme juhlaan mukaan nauttimaan shamppanja lounasta. Hilkka olikin laittanut pöydän koreaksi ja näin muutaman kerran jälkeen täytyy todeta, että hänellä ei ole peukalo keskellä kämmentä. Soimme ihanaa espanjalaista kanasalaattia ja meksikolaistyylistä salaattia ja olipa itse leivotut karjalanpiirakatkin pöydässä. Kaiken kruunasi tietenkin mahtava mansikoin ja suklain koristeltu kermakakku. Jo Westiníssä äitienpäivänä totesimme muutaman naisen kanssa, ettei se shamppanja hassumpi ruokajuoma olekaan. Saman toteamukseen päädyimme taas eilen.

604728.jpg

Pienen saarelman lepotuolit odottavat emäntiään.

Pukeutumisohjeeksi meille oli annettu kevyttä kesäistä ja juhlamielellä koristeltuna ja uikkarit mukaan. Niinpä siirryimmekin Shanghai Raquet Clubín uima-allasoston aurinkotuoleihin jatkamaan juhlaa. Oli mahtavaa päästä ulkouima-altaalle, kun aurinkokin paistoi täydeltä terältä. Heidän klubinsa on todella hieno. Saimme pyyhkeet aurinkotuoleihin, patjat ja jopa vesipullot klubitalon puolesta. Altaan vesi oli jo ilman lämmittämistä yli 20 asteista, sellaista Suomen kesän järvivesien lämpöä. Allasbaarista saattoi tilata juomia ja pikkulämpimiä. Ihana päivä kerta kaikkiaan. Mutta kaikki loppuu aikanaan, niinpä suuntasimme Marian kuljettajan kyydissä kohti Pudongia. Maria hyppäsi kyydistä kangasmarkkinoiden kohdalla ja minä jatkoin heidän autossaan kotiin Shimaoon.

Tänään Onnille tuli vieraita Ruotsista ja hän odotteli kotona siihen saakka, kunnes Cao oli hakenut vieraan lentokentältä ja käyttänyt hotellissa ja sitten vasta tulivat Onnia hakemaan. Kello oli jo puoli kymmenen, ennen kuin Onni pääsi töihin. Pyysin autoa takaisin, koska halusin mennä kangasmarkkinoille noutamaan muutaman vaatteen. Siellä vierähtikin minulla pari tuntia, kun kaikki ei ollutkaan valmista ja hyvin se aika meni taas katsellessa ympärille.

Sain auton lähetettyä takaisin Onnille ajoissa.

Huomen aamulla suuntaamme Marjan ja Paula-Maijan kanssa Vanhaan kaupunkiin. Menemme lautalla yli joen. Sillä en olekaan vielä kulkenut. Toivottavasti ei sada.