Hienolta kuulostava otsikko, mutta tänään tosiaankin jouduimme Minnan kanssa yllättäen kiinantunnillamme testiin. Olen nähtävästi jotakin oppinut, vaikka en yhtään osannut valmistautua. Rangaistuksena väärästä vastauksesta piti juoda kulaus vettä ja minä jouduin juomaan vain kolme kertaa. Hyvä minä. Olen oikein ylpeä itsestäni. Ikinä en ajatellutkaan opettelevani mitään kieltä, saati kiinaa. Yksi tunti vielä ennen Suomeen paluuta. Luultavasti kahden kuukauden lomalla kaikki opittu tyystin unohtuu. No ei mitään paineita.

626807.jpg

Pyöreä tilaihme. Tuolit ovat kolmion muotoiset, mutta hyvät istua laajan kaarevan selkänojan ansiosta. Tämä sarja 2600 Rmb -25% eli 1950 Rmb.

Kiinan tunnin jälkeen söimme meillä lounaan. Olin eilen tehnyt netistä löytämäni ohjeen mukaan Peppi Pitkätossun Voimavuokaa, jonka nyt vain lämmitimme ja pääsimme näin nopeammin lähtemään huonekalukauppaan. Minnalla oli sinne oikein lista mukana ja minä lähdin lähinnä vain tutustumaan kauppaan.

Liike sijaitsee tässä meidän puolellamme Shanghaita ja siellä näytti olevan poistomyynti (–25%) menossa. Tekevät siellä uusia kalusteita tilaustyönä, korjaavat ja entisöivät vanhoja. Suuri valikoima puutarhakalusteita näytti heillä myöskin olevan valikoimissa. Heillä on kuvastoja, josta valita malleja, jos ei itsellä satu olemaan kuvaa tai valmiista tuotteista ei löydy.

626802.jpg

Muutama kaappimalli.

Minna jätti tilaukseen ison peilin, kiinalaistyylisen jakkaran ja bambutikkaat, jotka kaikki maalataan samalla punertavalla maalilla, mitä hän on ennestään jo tilaillut. Vaatekaappi ja toinen penkki vaativat vielä tarkemman mittauksen kotona, ennen tilauksen jättämistä. Mielenkiintoinen paikka.

Itselle tuli mieleen, että voisin teettää siellä keinutuolin, jota olen aina halunnut. Siellä oli sellainen pieniin tiloihin sopiva, lyhytjalkainen malli. Voisikohan sitä toivoa synttärilahjaksi. Enkös minä ole jo siinä iässä? Olen kuullut, että keinuminen on hyvää terapiaa ja aktivoi jopa molempia aivopuoliskoja. Sen tähden vanhenevien ihmisten on hyvä kiikkustuolissa keinutella. Tiedä häntä?

626805.jpg

Tämä viimeistelyä vailla oleva tammesta tehty keinutuoli on hieman leveämpi kuin mitä yleensä. Keinui hyvin ja oli erinomainen istua.

Muutoin viikko on mennyt kaikenlaisessa pienessä puuhassa. Kangasmarkkinoilla oli tiistaina oikein episodi. Jouduimme uhkaamaan poliisilla räätäliä, jonka luona olin jo neljättä kertaa, eikä hän edellisestä päivästä ollut tehnyt mitään sovituista korjauksista. Vaadimme rahoja takaisin. Loppujen lopuksi olimme siellä markkinapaikan toimistossa lähes kaksi tuntia ja tulkin välityksellä yritimme päästä kompromissiin. Tilanne oli ilmeisesti hankala, koska kiinalainen räätäli menetti siinä kasvonsa ja lisäksi aina vaan uusia ihmisiä tuli paikalle kuuntelemaan tilanteen kehitystä. Loppujen lopuksi räätäli maksoi meille etumaksusta puolet takaisin ja lupasi tuoda saman päivän iltana vaatteemme kotiin, jolloin maksaisimme muutaman kympin, JOS vaate olisi hyvä. Niinpä siis sain illalla yhdeksän jälkeen vaatteen korjattuna kotiini ja maksoin mielelläni sovitun summan. Olipa kokemus. Tällaista ei haluaisi tapahtuvan.

Eilen kynsihuollosta tullessani poikkesin viedeo liikkeeseen ostamaan muutaman uuden filmin. Itse asiassa ostin vanhoja jo nähtyjä filmejä, mutta kun ne mielestäni ovat niin hyviä, että voin katsoa niitä uudelleen ja uudelleen. Sain taas filmejä 80 senttiä kappale ja tuntuivat taas olevan ihan hyviä. Tekstityskin pelasi ja oli jopa oikeasta, siis samasta filmistä. Niistä kun ei aina voi mennä takuuseen.

626810.jpg

Lukkovaihtoehdoissakin löytyy.

Nyt pitää uusia matkalaukkujen paukkaussuunnitelma. Kiitos Janin, sain lisää 10 kg lentomatkalle, joten voin nyt ottaa matkaan 40kg matkatavaraa. Pelkät lakanasetit painavat jo 11 kg. Verhot ja päiväpeite toiset 11 kg. Henkilökohtaisille matkatavaroille jää siis vielä 18 kg + käsimatkatavara. Loput pitää jättää Onnille tuotavaksi. Onneksi hänellä on aina vähän henkilökohtaisia matkatavaroita.

Mielenkiinnolla olen seurannut, miten näitä sivujani luetaan. Lähes tuhat vierailua on tässäkin kuussa sivuillani. Kun sitä ajattelee, meinaa tulla paineita. Kiitos kuitenkin kaikille. Mielelläni otan vastaan kommenttejanne, kysymyksiänne yms. palautetta.