Viikonloppumme alkoi mukavasti perjantai-iltana illallisella. Xian´n väki oli tullut Sahanghai´hin vastavierailulle. Olimmehan siellä vierailulla tasan kuukausi sitten. Ravintolamme Ming Hao Restaurant sijaitsi Puxin´n puolella, joten matkoihin täytyi varata tunti. Mutta eihän se riittänyt: juutuimme liikenneruuhkaan JinMao Towerin edustalla. Tuntui, että kaikki Pudongilaiset pyrkivät yhtä aikaa joen alittavaan tunneliin. Olimme myöhässä parikymmentä minuuttia, vaikka Cao ajoi normaaliakin lujempaa. Onneksi muutkin olivat olleet ruuhkassa, emmekä olleet viimeisiä "mattimyöhäisiä". Illallinen tuntui nyt tosi mukavalta. Olihan sama porukka koossa jälleen ja minullekin alkoivat ihmiset jo olla tuttuja, erityisesti se 10 hengen porukka, joka taasen oli sijoitettu samaan pöytään. Ruoka oli mitä mahtavinta ja lahjojakin saimme. Ilta oli jo yli kymmenen, kun Cao ajoi meidät kotiin. Täällä on se hyvä puoli, että illalliset eivät kestä yleensä kuin kaksi tuntia ja ravintolatkin sulkeutuvat jo klo 22.

501751.jpg

Tämä joka keiväinen uuden kasvun ihme on aina yhtä ihastuttavaa.

Hyvin nukutun yön jälkeen, kävimme molempina viikonlopun aamuista aamulenkillä, vähän pidemmällä sellaisella kuin mikä on tapana arkiaamuisin. Olin lukenut sitä ennen jo tovin Marjalta lainaamaani romaania. Ilma oli lämmin ja päätimme nauttia kevään ensimmäisen parvekelounaamme. Onni oli tuonut Sinistä lenkkiä Suomesta tullessaan. Tuntui juhla-aterialta syödä uunimakkaraa ja lohkoperunoita ja jälkkäriksi suklaamunia, jotka on tehty Kiinassa, täältä italialainen firma vienyt maasta ja toimittanut Suomen markkinoille, josta Onni ne toi tänne syötäväksi. Täältähän niitä ei suoraan saa.

501760.jpg

Tämä pieni kiinalaispoika oli äitinsä työpaikalla, verhomarkkinoilla mukana  ja harjoitteli uutterasti "kävelemään". Hänet oli kuitenkin tiukasti sidottu pylvääseen kiinni, ettei pääsisi karkaamaan.

Iltapäivällä alkoi surffailu netissä. Etsimme vaihtoehtoisia matkoja Hong Kongiin. Olin pyytänyt Onnia Keltaisille Vuorille Vappulomalla, mutta se matka ei häntä kiinnostanut. Samoin saamani tarjous Thaimaaseen ei ottanut tuulta purjeisiin, joten minäkin päätin tyytyä Hong Kongiin. Emmehän ole käyneet siellä kohta 20-vuoteen. Päätimme valita junamatkan edestakaisin Shanhaista, vaikka siihen menisi yksi vuorokausi mennen tullen. Minulle se olisikin ensimmäinen junakokemus täällä Kiinassa. Matkustamme ns. Deluxe Soft maakuuvaunuosastossa, joka on vain meille kahdelle. Hotellin varasimme Kowloonista aivan läheltä merta, jotta saattaisimme kulkea helposti molemmilla puolilla . Lisäksi tämä seutu on meille ennestään tuttua monilta aikaisemmilta matkoiltamme. Toivottavasti nyt junalippuvaraukseemme saamme luvatun vahvistuksen parin päivän sisällä.

501778.jpg

Ming YueLu valmistuu vauhdilla, kun tekevät töitä pyhät arjet aamusta myöhään iltaan.

Minua kiehtovat edelleen Yellow Mountains Keltaiset vuoret, mutta voin mennä sinne yhdessä Minnan kanssa joku toinen kerta. Kumma miten aika vierähtää netissä. Kävimme vielä ennen kymmentä Carrefourissa ja katsomassa, mihin se hyvä pyöräliike oli muuttanut. Tänään suunnistimmekin sinne iltapäivällä. Sitä ennen kävimme lounaalla Klubi Housilla ja kävimme läpi ruoat ensi sunnuntaina tuleville yrittäjänaisille. Vielä ennen pyöräkauppaan lähtöä, tuli ompelija tuomaan tilaukseni. Muutaman vaatteen jouduin vielä palauttamaan korjattavaksi. Vaatteet, jotka olivat hyviä ja myös ne jotka olivat olleet mallina, jouduin laittamaan suoraan pesukoneeseen, kun haisivat niin tupakalle. Tyypillistä.

501772.jpg

Uusi pyörä koeajossa. Ostoskori vielä puuttuu ja maksaminen, 568Rmb.

Onneksi Onni löysi Giant´ista tarpeeksi ison pyörän itselleen, jotta pääsemme taas tekemään pyörälenkkejä. Olimme autolla liikenteessä ja minä jouduin/sain ajaa pyörän kotiin Onnin ajaessa autolla. Toivottavasti sitä ei heti varasteta. Ainakin ostimme jykevän lukon siihen. Ilma on kummasti viilentynyt, hyvä kun tarkenin fleessilläni. Tuuli on voimistunut niin, että oli tekemistä välillä päästä eteenpäin.

Launataina odotimme tilaamani kiinalaiskaapin toimitusta. Vihdoin illalla siitä soitettiin, että toimisus siirtyy maanantaille. Onneksi edes sillon. Toivottavasti se on onnistunut.