Ilta juuri pimennyt ja mahdoton rytke ja pauke kuuluu ulkoa. Kummaltakin puolelta ikkunoistamme näkyy yhtä aikaa melkein kymmenen eri ilotulitusta puoleltaan. Yhdestä paikasta kun loppuu, niin toisesta alkaa. Taitaa pauke jatkua koko illan. Hienoja nuo ilotulitteet, kun aukeavat aivan tuohon ikkunamme korkeudelle, niin ettei tarvitse niska kenossa taivaalle tiirailla.

426925.jpg

Tämä iloinen esiintyjä tuli oikein milellään kuvattavaksi.

Eilen tuossa Carrefourin liepeillä oli Lyhtyjuhla ulkomaalaisille. Koko Carrefourin korttelin puut on punaisin lyhdyin koristeltu. Siellä oli esiintymislava ja kaikenlaisia kojuja, joissa erilaisia esiintyjiä; kuoroja, orkestereita, soololaulua ja soittoa, akrobatiaa, erilaisia kansantansseja ja kiinalaisia esityksiä. mm. lohikäärmetanssi. Onneksi eilen sää suosi ulkojuhlaa, niin että aamuinen sade lakkasi päiväksi ja lämpö kohosi varmaan +20 yläpuolelle.

426936.jpg

Armeijan sotapojat esittivät lohikäärmetanssin.

Yöllä taas tuli vettä, mutta nyt on jo maakin kuivahtanut.

426940.jpg

Tässä eräs tanssiryhmä odottelee vuoroaan.

Tämä aamu valkeni oikein sateisena ja kovatuulisena. Yuyuan Gardenin lyhtykuvaukset taisivat jäädä. Olin aikonut käydä vähän valokuvaamassa siellä olevia lyhtyjä. On kuulemma komia näky. Täytyy jättää ensi vuoteen, jos korjaavat ne heti pois. Siellä oli varsinaisen lyhtyjuhlan päänäyttämö jo 12. kerran. Tänään on uuden vuoden 15. päivä, johon siis tämä uuden vuoden juhlinta päättyy.

426952.jpg

Vähän akrobatiaakin oli tarjolla.

Oma pihamme on upeasti koristeltu. Kaikki pihan huvimajat, sillat kaiteet ja puut ovat saaneet runsaat värivalot.

Lauantaina kävimme myös Onnin kanssa parissa uudessa kodinkonetavaratalossa YOLO:ssa ja GOME:ssa. Katsastelimme markkinoilla olevia uunimallistoja. Niitä ei juuri montakaan löytynyt. Siemensin, kaappiin upotettava uuni, siis ilman keittolevyjä löytyi Yolosta. Siinä olisi hyvä uuni, mutta… Onni arveli, ettei täällä riitä virta niin tehokkaaseen uuniin, vaan sitä varten pitäisi keittiöön vetää oma johto ja se näyttää olevankin suurempi juttu. Gomessa taas oli sellainen mikro-grilli-uuni systeemi, joka sopisi tuohon entisen paikalle, mutta jotenkin tuntuu, että voiko siihen luottaa. Tuosta entisestäkin heti meni rikki se uunitoiminto. Nyt ei taas oikein tiedä, mitä landlordille ehdottaisi. Ainakin niitä uuneja löytyi.

426958.jpg

Vaikka tämä taitelija tässä torkkuukin, niin näin hänet myöhemmin työn touhussa eli piirtämässä asiakkaitaan.

Langatonta verkkoyhteyttä emme ole vielä saaneet. Telecom´in miehen piti tulla 3. päivän kuluttua se asentamaan, mutta ketään ei kuulunut. Itse olin kylläkin iltapäivän siellä Marjalla lounaalla, mutta ayi oli täällä kotosalla. Eikä kukaan ollut käynyt. Tänään löysimme postiluukusta meidän asunnon numerolla varustetun kiinankielisen lapun, josta ei saa muuta selvää kuin päivämäärän 3.2. Olisikohan eilen käynyt sillä aikaa, kun olimme ulkona tai sitten se on joku muu lappu, mutta kun siitä ei taas ota mitään selkoa.

Huomenna sisustuskurssin jälkeen iltapäivällä tapaamme Minnan kanssa kiinankielenopettajan. Ajattelimme ottaa yhteisiä tunteja, kun hänenkään miehensä ei ehdi niihin paneutua eikä ole oikein innostunutkaan.

Huomenna sisustuskurssilla perehdymme ilmeisesti eri sisutustyyleihin. Kurssi pidetäänkin nyt siellä opettajamme omassa liikkeessä tuolla joen toisella puolella. Täytyy ottaa Minnaan yhteys, saako hän auton, kun onni lähtee taas aamulla sinne Jiandingiin, eikä Cao ehdi sieltä ajoissa takaisin minua viemään.

Koko ajan saan katselle ilotulitteita syrjäsilmin tästä työhuoneen ikkunasta.