Olen suunnitellut verojen pesulaan viemistä. Varsinkin valoverhot tuntuvat niin likaisilta. Ensin oman kylppärin verhot (4 kpl) alas ja samalla aloin laskea, että jos nyt vien ne pesulaan saan ne lauantaina pois ja ikkunaan, mutta… jos pistän ne nyt pesukoneeseen, niin kohta ne jo ovat kuivuneetkin tuolla lämmössä ja tuulessa parvekkeella. Nyt on sitten jo ensimmäiset ulkona ja toiset koneessa. Joten iltapäivällä ne ovat jo takaisin ikkunassa. Siitäpä innostuneena taidankin pestä kaikki valoverhot itse. Niitä kylläkin on vielä 10 jäljellä. Tänään saan muutamat pestyä, vaikka lupasinkin mennä Katan kanssa lounaalle, jonnekin terassille. Huomenna mahdollisesti jatkan ja vielä perjantaina, vaikka käynkin välillä kukkamarkkinoilla ja lakanamarkkinoilla. Niinpä kaikki verhot on pestyinä ikkunoissa takaisin viimeistään lauantaihin mennessä. Voi kun saisi vielä ikkunat puhtaiksi. Ei paljon auta vaikka sisäpinnat on puhtaat, kun ulkopuolta ovat likaiset.

478275.jpg

Miten en näitäkään huomannut viime keväänä. Aivan mahtava kukkameri. Kukat suoraan varsissa, ei lehtiä.

Sivuverhojen kanssa on vähän eri asia. En edes uskalla niitä alkaa pesemään, kun ovat silkkiä ja takana valonsuojakangas. Niitä täytyy viedä sitten pesulaan. En ole vielä pesettänyt verhoja, joten en tiedä mitä veloittavat, mutta luultavasti ei juuri mitään. Eilen hain kesäjakkuni sieltä ja maksoi 1,60e.

Nyt olen metsästänyt tiskikoneen pesutabletteja. Carrefourissamme ei ole ollut niitä moneen viikkoon. Eilen pyöräilin toiseen Carrefouriin, eikä sielläkään niitä ollut. Kumma juttu, kun joku asia sieltä loppuu, niin saa odottaa vaikka kuinka kauan ennen kuin saavat niitä lisää. Siksi kannattaa olla kotona aina varasto kaikkea, kun koskaan ei tiedä, milloin mikäkin loppuu ja milloin saa lisää. Ainakin sellaisten tavaroitten kohdalla, mistä ei helposti korvaavaa löydy.

478276.jpg

Tässä keltainen kukkameri eilisen pyöräilyreittini varrelta.

Mukava oli kuitenkin pyöräillä tuonne Centyry Parkíin päin pitkästä aikaa. Oikein ajattelin, että huomasinko ollenkaan viime maaliskuussa tuota mahtavaa kukkaloistoa, minkä nyt noteerasin. Luultavasti silloin olin niin pyörryksissä kaikesta muusta ihmeellisestä, että moinen kokemus jäi taka-alalle. Omassa pihassakin pensaat ja puut kukkivat, eikä ole aikoihin tullut käveltyä sielläkään. Nyt täytyy korjata tilanne.

Uuden ayi´in etsimisessä nyt menee näitä iltoja. Yhdessä Minnan kanssa haastattelemme noita tyttöjä. Olemme taas palkkaamassa yhteistä apulaista, niin saamme palkattua kokopäiväisen, kun kumpikaan ei oikeastaan tarvitse kuin osa-aikaisen. Olisi mukava tällä kertaa löytää joku, jolla on kokemusta länsimaalaisesta perheestä ja osaisi lisäksi laittaa länsimaista ruokaa. Voisi nimittäin laittaa ruokaa joskus pyydettäessä. Täällä on kovasti noita filippiiniläistyttöjä, mutta jotkut ovat juuri saapuneita, vailla minkäänlaista kokemusta. Toisilla on viisumiongelmia ja ovat täällä pelkällä turistiviisumilla 6kk jne. Joku taas asuu niin kaukana, että joutuu käyttämään yleisiä kulkuvälineitä, ja silloin tietää, että sadeaamuina häntä ei sitten näy, koska liikenne on ruuhkautunut ja aikataulut sekaisin. Pitäisi siis asua tässä kävelymatkan etäisyydellä. Tänä iltana tulee meille taas kaksi tyttöä. Toinen niistä varsinkin vaikuttaa oikein reippaalta. Huomenillaksi on tulossa myös oikein mielenkiintoinen tapaus. Hänellä on jo 10 vuoden kokemus, ei siis ihan nuori tyttö.

478277.jpg

Tätä pensasta kasvaa omassa pihassammekin. Eilen kuului ruohonleikkurin ääni ensimmäisen kerran pihastamme.

Kävin maanantaina Caon kanssa kangasmarkkinoilta hakemassa päiväpeiton ja samalla jätin teetettäväksi tyynynpäälliset, kun jotenkin en niitä tajunnut silloin samalla kertaa. Saapa nähdä saanko Onnin sinne lauantaina vai pitääkö taas mennä Caon kanssa vasta seuraavalla viikolla. Osasivat tehdä peitosta juuri sellaisen kaksipuoleisen kuin ajattelin. Nyt voin käyttää sitä molemmin puolin.

Yllätys yllätys; kylppärissämme olevat viherkasvit olivat eläviä, vaikka luulin niitä tekokukiksi. Ilmakos ne kellastuivat, kun en kertaakaan niitä kastellut. Täytyy hankkia uudet. Saimme Joanin kanssa heitettyä ne rapisevat sieltä pois. Tuntuu ihan orvolta koko tila. Kyllä ne varmaankin taas kuolevat meidän Suomen lomamme aikana, mutta eivät ne täällä paljoa maksakaan. Ostetaan sitten taas uudet syksyllä. En viitsi pyytää ketään kukkia tänne sillä aikaa kastelemaan. Siksi en olekaan hankkinut eläviä kukkia juurikaan. Samoin on tilanne kotona Suomessa. Ei eläviä kukkia.