419335.jpg

Onnea omalle miehelleni ja kaikille muillekin Onneille.

Tasan vuosi sitten Jyväskylässä pakkasimme viimeisiä tavaroita matkalaukkuihin, muuttaaksemme tänne Shanghaihin kolmeksi vuodeksi. Pari lentokollia oli lähtenyt jo aiemmin edellisellä viikolla, vain henkilökohtaisia tavaroita vaatteita ja Onnin työmappeja. Tulimme siis melkein tyhjin käsin. Olimmehan vuokranneet huoneiston kalustettuna. Oma vuodenlaskuni ei noudata kalenterivuotta eikä kiinalaista uutta vuotta, vaan se alkaa 1. päivänä maaliskuuta.

On taas kerran todettava, että vuosi on vierähtänyt uskomattoman nopeasti. Kolmesta vuodesta jo yksi kolmannes takanapäin.

419336.jpg

Jarkkokin sai oman huoneen Sannan vanhasta huoneesta.

Paljon on mahtunut tähän yhteen vuoteen, niin kotisuomen asioissa kuin täälläkin. Jos tämä vuosi on yhtä vauhdikas, niin ihan tässä rupeaa huimaamaan. Jotenkin tämä vapaus ja tämä mahdollisuus tulla tänne oli uskomaton juttu ja kaikki se mitä täällä ollessa on mahdollista tehdä ja kokea. Viime syksyinen stressi alkaa olla mennyttä, kiitos siitä kuuluu Pian perheelle, joka hyppäsi vauhtiin mukaan. Nyt on taas rauhallinen olo: liike on hyvissä, osaavissa ja luotettavissa käsissä. Omakotitalo on saanut asukkaat ja voimme olla siltäkin osin huoletta. Mumma ja Pappa ovat pärjäilleet entiseen malliin. Heihin yritän pitää yhteyttä puhelimitse täältä käsin, mutta varsinkin sitten Suomen lomilla yhteydenpitomme tiivistyy. Tuntuu hyvältä tämä systeemi, että olen pari kuukautta kesällä Suomessa. Lähteväthän täältä pois kaikki ystävänikin, joilla on suuri merkitys täällä viihtymiseeni.

419337.jpg

Tilapäisasuntomme, tyhjä rivitalo asunto odottaa kesäistä muuttoamme.

Siitä johtuikin mieleen, että tapaamme naisten kanssa lounaalla ja päivitämme uuden vuoden lomakuulumiset. Kaikki ovat nyt palanneet taas arkirutiineihinsa. Perjantaina menen Marjalle, jossa hänen ayinsa tekee meille kiinalaisen lounaan. Tulossa on neljä muutakin suomalaista naista.

Onneksi eilen kävi sekä rahakuriiri, että internet-mies. En ymmärrä miksi hänen täytyy käydä meillä kaksi kertaa kolmen päivän välein, jotta saamme langattoman yhteyden. Eilen hän siis asensi Adsl-yhteyden puhelinpistokkeeseemme työhuoneeseen, sohvan puoleiselle seinälle. Tämä tiesi sitä, että jouduimme illalla vaihtamaan huonekalujen paikkaa, saadakseni koneeni pöydälle, sylikäytön asemasta. Nyt tässä sitten testaillaan, onko tämä yhteys nopeampi. Jotenkin vaikuttaa ettei ole. Yhteys toimii tasaisen hitaasti koko päivän eli melkein samaa luokkaa kuin entinen illalla ja viikonloppuisin, kun käyttäjiä on runsaasti. Katsotaan nyt vielä, miten tässä hommassa käy, kun perjantaina China Com´in mies tulee uudelleen.

419338.jpg

Tämä pientä vaatekojua Boracay´n saarella pitävä nainen asuu tässä majassaan perheineen ympäri vuoden. Hän sanoi minulle, että tämä ja tässä on hänen koko elämänsä.

Landlordi kävi illalla tarkistamassa, että yhteydet pelaavat. Toi tullessaan taas punaviinipullon uuden vuoden lahjaksi.

Kun hän aloitti kyselemällä, onko kaikki hyvin asunnossamme, rohkenin esittää toivomuksen kunnon uunista. Hän ymmärsi tilanteen hyvin, ei vain oikein ymmärrä minkälaista uunia tarkoitamme. Lupasimme etsiä hänelle kuvan ja laittaa sähköisesti. Parhaassa tapauksessa, kun vain löytäisimme paikan missä niitä täällä myydään, kävisimme itse valitsemassa sopivan. Ongelmana tulee olemaan myöskin se, mihin se pikkuruisessa keittiössämme sijoitetaan. Sähköuuni on siinä mielessä parempi vaihtoehto kuin täällä niin suosittu kaasu-uuni, koska se on vapaammin sijoiteltavissa. Täytyy kysellä muilta tutuilta. Voi olla ettei niitä täältä Kiinasta saakaan, vaan pitää tuoda Hong Kongista tai Euroopasta.

419339.jpg

Tässä asuimme Boracay`lla viikon ajan.

Onneksi ayi saapui tänään ja tuntuu olevan suht´ tervekin. Huusholli alkaa olla jo siinä kunnossa, että perinpohjainen siivous on tarpeen. Päivitimme hänen kanssaan lomakuulumiset puolin ja toisin. Hän oli ollut Macaossa ja sairaana suurimman osan ajasta, koska hän juuri loman alussa sairastui eikä voinut meillekään silloin tulla. Sovimme, että hän tulee myöskin huomenna, vaikka ei ole "meidän päivämme". Toinen perhe, jossa hän työskentelee, ei ole vielä saapunut Ruotsista, joten se onnistuu nyt. Hän haluaa paikkailla väliin jääneitä päiviään, ettei palkka putoa.

Mitähän kivaa sitä keksisi Onnin-päivän kunniaksi tälle illalle?