Tänä aamuna heräsimme kuudelta molemmat pirteinä hyvin nukutun lomaviikon jälkeen. Sen verran nahkeaa oli käynnistyminen, ettemme päässeet aamulenkille, ei edes Onni. Aamiainen tehtiin siitä, mitä sattui jääkaapista lomaviikon jälkeen löytymään: rypälemehua, yksi kananmuna, suomalaista juustoa koko paketti (kiitos vieraille), pari pekonisiivua ja appelsiini. Pakasteessa onneksi oli leipää, joten hyvin pärjäiltiin.

415707.jpg

Manilan kiertoajelulla kävimme mm.Forbes Park´ssa, amerikkalaisten hautausmaalla joka on suurin USA:n ulkopuolella. Tähti osoittaa että siihen on haudattuna juutalainen. Jokaisessa muistomerkissä on myöskin nimi ja henkilötiedot. Kuvassa näkyy vain pieni osa tätä valtavaa aluetta.

Huusholli oli ja on edelleen kuin hävityksen kauhistus; pölyä ja tavaraa joka paikassa. Odottelin ayi´ta kuin kuuta nousevaa, mutta hänpä ei saapunutkaan. Hän olikin vielä matkalla Shanghaihin. Hänen oli käytävä pakollinen käynti Kiinan ulkopuolella eli Macaossa saadakseen jatkoviisumin. Eli ei muuta kuin petin tekoon ja lomavaatteita pesukoneeseen. Samassa muistin, että tänäänhän on minulla sisustuskurssin 3. osa. Joten ei kun menoksi.

Taas huomasin, kuinka tämä meidän oma asuntomme on kuin suoraan sisustuksen oppikirjasta. Kankaat ja kuosit, joista opin jotain löytyvät myöskin täältä meiltä.

415700.jpg

Jacquard, joka on saanut nimen keksijänsä mukaan on kangas, joka on hyvin monimutkaisesti kudottu. Näillä jacquard kangaspuilla kudottuja kankaita sanotaan yleisesti Jacquad kankaiksi. Löysin kotoani useita tätä kangaslaatua edustavia sisustuskankaita.

415658.jpg

Ruokailuryhmän tuolien kangas on selvästi Jacquardia, tehostettuna paksummalla shenille-langalla.

415664.jpg

Samoin sohvatyynyistä löytyy samaa kuosia ja vähän eri värejä.

Työhuoneen ja meidän makuuhuoneemme nojatuolit sen sijaan ovat Damask´ia, siis yhdellä värillä tehtyä, vaikka näyttävät ainakin kaksivärisiltä. Kudontatapa vaihtelee ja sillä on saatu aikaan kuviot. Damaski on saanut nimensä Damaskus kaupungin mukaan, jossa sitä alunperin valmistettiin.

415672.jpg

Tässä välissä täytyy sanoa, että te sisustuksen asiantuntijat voitte hymähdellä ja voi olla, että olen jotain ymmärtänyt väärinkin, enkä tiedä onko noilla nimillä suomalainen vastine. Täytyy vain sanoa kuten aikaisemminkin, että vastuu kaikista tiedoista on lukijalla.

Tapestryn taas erottaa Jacquard´ista se, että se on molemmin puolin samanlaista.

415671.jpg

Tässä vielä erilaista Jacquardia sohvatuolista.

Nahkahuonekaluista sen verran, että mitä pienemmistä paloista nahkasohva on tehty, sen varmemmin se on aitoa nahkaa. Jos siis koko kolmenistuttava sohva on yhdestä palasta, mistä löytyy niin iso eläin, josta se on voitu ottaa.

Kaikkein isoimmat nahkapalat saadaan kuulemma brasilialaisista pihvikarjasta. Huonekaluissa käytetään 0,9 mm-1,5mm vahvaa nahkaa. Sen ohuemmista tehdään vaatteita, sohvatyynyjä yms ja paksummista kenkiä.

Polyesteri on hyvää verhoihin, halvempaa kuin silkki, ei kutistu ja voidaan käyttää hyvin kaksinkertaisiin verhoihin, kuten täällä meillä on tehty. Täällä Kiinassa se myydään usein silkkinä, vaikka siinä ei tuoteselostuksen mukaan ole silkkiä ollenkaan. Verhot pestään kylmällä vedellä ja ripustetaan märkänä kuivamaan, EI silitetä.

415698.jpg

Tyypillinen kiinalainen verhojen ripustustapa ja tietenkin verhomme ovat kaksinkertaiset.

Shenille kun pestään koneessa suola-viinietikka liuoksella, saadaan kangas pitämään värinsä eikä se kutistu. En tiedä, en ole kokeillut.

Mulberry silkkiä voi myös pestä koneessa, kuivuu hetkessä, nopeammin kuin päällyskangas. Sitä voi ostaa Suzhoussa.

Satin ja Sateen - erotetaan siitä että toinen on epämiellyttävää, hiostavaa, halpaa, kun taas Sateen on puuvillaa ja tulee alun alkaen Egyptistä ja on erittäin miellyttävää vuodevaatteina ja alusasuina. Mitähän nämä lienevät suomeksi? Egyptin puuvillasta ainakin puhutaan. Olen varmaan epähuomiossa teettänyt yhdet lakanat Satin´sta, koska ne hiostavat ja tuntuvat epämiellyttäviltä, aivan erilaisilta mitä muut teettämäni vuodevaatteet. Nyt osaankin olla tarkempi.

Paljon tuli tietoa muistakin sisustusmateriaaleista ja ensi maanantaina kurssi jatkuu eri sisustustyyleillä. Toivottavasti pääsen taas mukaan