Onneksi ehdin Carrefourín pankkiautomaatille juuri ennen kuin aseistetuin vartijoin tulivat automaattia huoltamaan. Oli onnea, että sain nostettua rahat ennen sitä, koska juuri tänään on tulossa matkatoimiston kuriiri kotoani hakemaan elokuussa tehtävästä Hainan ín lomasta.

417389.jpg

Hainan, Kiinan  uusi lomaparatiisi.

Täällä tosiaankin joutuu käymään matkatoimistossa maksamassa tai lähettävät kuriirin rahoja noutamaan. Pankkiin ei voi maksella, eivät siis laskuttele mitään. Outoa, kun on tottunut pankin kautta kaikki maksut hoitamaan. Filippiinien matkankin kävin matkatoimistossa Caon kanssa maksamassa. Nyt pyysin kuriirin hakemaan rahat kotoa, kun en ollut varma onko automme käytettävissä. Matkatoimistot molemmat sijaitsevat tuolla joen toisella puolella, joten matkaa täältä meiltä kertyy 15-20 km.

Matkoja tässä onkin nyt taas tiedossa vaikka juuri edelliseltä palasimme. Ensi viikolla lähdemme Xianíin Onnin työmatkan puitteissa ja Xianín tehtaan kutsumana. Meille puolisoille on myös järjestetty siellä ohjelmaa. Asumme tutussa Bell Tower hotellissa aivan kaupungin keskustassa, käymme Terracotta-armeijaa katsomassa, jossain temppelissä ja ainakin "Muslimi-kujalla", joka muistaakseni on sellainen ostosparatiisi. Kaikissa näissä paikoissa olen käynyt melkein 20 vuotta sitten, joten on mukava palata sinne nyt uudelleen.

417392.jpg

Suzhoun riksat odottavat kyytejään.

Huhtikuussa pääsiäisen jälkeen lähden Jyväskylästä tulevien yrittäjänaisten matkaan täältä meiltä kotoa Suzhouhun ja Hangzhouhun. Lopun ajasta vietämme täällä Shanghaissa Sofitel-hotellissa. Odotettavissa on siis tosi mukavaa seuraa kymmenen päivän ajan.

417382.jpg

Näyttää tosiaankin upealta tuo Hainan´in Marriot hotellin ranta näissä Landlord´in minulle lähettämissä kuvissa.

Kesäkuussa sitten palaan taas Suomeen, kun ilmat täällä alkavat käydä liian kuumiksi. Tiedossa on taas muuttoa, nyt tyhjään, pieneen rivitaloon, joka odottaa tyhjillään tuloamme. Elokuun lopussa on siis tiedossa matka Hainanille, Kiinan uusimmalle lomasaarelle, josta yritetään tehdä Kiinan Hawaijia. Joka tapauksessa siellä kuulemma on upeat hiekkarannat ja menemme Marriot hotelliin, jonka Landlord´imme on sisustanut. Hän lupasi antaa minulle matkaan oman VIP-korttinsa, jolla voin saada erilaisia alennuksia hotellissa.

417383.jpg

Marriot hotellin oleskelutilaa Landlord´imme mukaan.

Minulle sopii oikein hyvin, että vuodella on tietyt raamit heti alussa. Tuntuu kuin elämä olisi hallinnassa paremmin, kun tietää mitä tapahtuu ja milloin.

Päivystän taas kerran myös internet-miestä, joka viimeksi tuli väärän modeemin kanssa meille. Saapa nähdä kuinka tänään käy, jos nyt yleensä taas ilmaantuukaan tänne. Olen nyt kuitenkin varautunut koko iltapäivän odottelemaan sekä kuriiria että internetasentajaa. Landlord´imme on nyt päätynyt toimittamaan meille langattoman internet yhteyden, mutta ei suostu ymmärtämään, että meillä molemmilla on jo langaton internetkortti sisäänrakennettuna koneeseemme.

Hän perää vain meiltä lisäkortin hankkimista tai vähintäänkin kortin salasanaa, jota meillä ei tietenkään ole. Saapa nähdä kuinka tämäkin ongelma ratkeaa. Joka tapauksessa pyysin, ettei vain katkaise vanhaa yhteyttä, ennen kuin toteamme, että uusi varmasti toimii. Meidän kannattaa maksaa kuukausi-pari molemmista yhteyksistä varmistaaksemme asian.

417393.jpg

Muutoin kevään merkit alkavat näkyä jo luonnossa; puut ovat hiirenkorvalla ja kauppaan on ilmestynyt ensimmäisen sadon kiinankaalit. Ilman lämpö vaihtelee rajusti; yli +20 asteesta vajaaseen +10. Koskaan ei tiedä, mitä pukisi päälle. Varsinkin iltapäivisin tahtoo olla jo hiki. Joka tapauksessa ilman käsineitä tarkenee jo pyöräillä kauppaan.

Nyt soitti sitten vuokravälitystoimistosta yhteyshenkilömme, joka peräsi taas kannettavien mikrojemme langattoman internetyhteyden korttia. Mitä kummaa hänkin nyt häärää vielä tässä välissä. Joka tapauksessa ,taas kerran yritin selittää, että meidän uusissa koneissamme on sisäänrakennettuna tuo yhteys, emmekä tarvitse korttia erikseen. No China Telecom´in mies tulee kuitenkin siis tänään käymään, eikä tietenkään puhu englantia, joten tiedossa on taas kommunikointiongelmia. Huomaan, että odotukseni ovat aika negatiiviset. Pakostakin. Niin monta kertaa on täällä jo käyty asentamassa internettiä.