Pitkä päivä ja yö takana. Taas ymmärrän tänne tulijoita, kuinka he ovat väsyneitä ensimmäisenä päivänä. Itsellänikin oli tekemistä, että sain pidettyä silmäni jotenkin auki tuonne iltaan. Uskomatonta miten yhden hyvin nukutun yön jälkeen täällä päässä olo helpottuu.

Saavuimme eilen +4 asteiseen Shanghain aamuun. Päivä on kyllä täällä paljon valoisampi silloinkin kun aurinkoa ei näy sumu/usvakerroksen takaa. Ah ja tiet niin puhtaat; ei ole hiekotushiekkoja eikä loskaa teillä. Cao oli uskollisesti vastassa ja pääsimme sujuvasti lauantaiaamun rauhallisessa liikenteessä kotiin.

338283.jpg

Tulimme autohallin ja managementin kautta sisälle ja kukas siellä olikaan meitä vastassa: kiinalainen joulukuusi ja joulupukki kaikessa komeudessaan. On sitä täälläkin joulu näköjään otettu vastaan länsimaiseen tyyliin.

Kotona tuntui olevan lämmintä +18 ja lämmöt päällä. Suotta pelkäsimme landlordin ne sammuttaneen. Muutoinkin näytti aivan siistiltä. Onneksi en edes tiedä kuinka monta kiinalaista täällä on sillä aikaa ravannut. Nyt kun niillä on nuo ikkunankorjaustelineet tuolla ulkona valmiina, ovat näköjään päättäneet pestä vielä ikkunat toiseen kertaan tänä vuonna. Näkyvät olevankin tosi likaiset. Kohta ei ulos kunnolla näe.

Laukkujen purkamisen ja kahvien jälkeen lähdimme Carrefour´iin jääkaappia täyttämään. Väärä päivä mennä sinne: kiinalaisia joka paikka täynnä eikä autoa tahtonut saada mihinkään. Minä jo kipaisin ruokaostoksia tekemään sillä aikaa, kun Onni jäi parkkipaikkaa hakemaan. Hämmästyin heti liukuportaissa sitä valtavaa kimallusta ja räpellystä, mikä jatkui aivan sisälle asti. On siellä varmaan ollut jouluhulinat. Nyt näytti olevan kaikki alennuksessa. Promotion-lappuja joka puolella. En nyt jaksanut niihin sen kummemmin paneutua. Täytynee maanantaina tutustua paremmin.

Postilaatikko oli pullollaan postia, laskujakin nivaska, joista osa jo vanhentuneita. Täytyy laittaa Cao niitä makselemaan, kun en itse tiedä mihin ne voi myöhästyneenä maksaa. Tänä aamuna nousin puoli 6 laskuja ja papereita selvittelemään. Sain kuin sainkin kaikki ajan tasalle. Uusia mappeja pitää hankkia Eilinen ilta meni sohvalla torkkuessa ja joululahjaksi saatujen cd-filmien parissa.

Tänään kävimme kävelylenkillä katsastamassa lähiympäristöä. Siinä matalassa rakennuksessa, missä työmiehet ovat koko kesän nukkuneet näyteikkunoissa, on nyt vihdoinkin tapahtumassa jotain. Siihen on tullut uusi "Ruukkumyymälä", vihannes-, kala- ja äyriäistori (haju sen mukainen) ja hierontalaitos (tuoksui mystisiltä yrteiltä, jota täytyy ensi viikolla käydä testaamassa. Sain jo avajaistarjouksenkin käteeni, kun jäin hintoja tutkailemaan. Vähän eteenpäin seuraavalle poikkikadulle on ilmestynyt kampaamo-spa, jossa näytti olevan jalkahierontapaikat kolmelle rinnakkain.

340180.jpg

Palmuja sidottiin pakettiin pihassamme.

Pieni osa puista ja pensaista näyttää pudottaneen lehtensä, mutta suurin osa on vihreänä. Ai niin, ostin tuoreita mansikoita jälkiruoaksi eilen kaupasta. En olekaan ennen tammikuussa niitä syönyt.

Kiinankielen sanat, ne vähätkin on unohtuneet. Hyvä kun nihau ja sie,sie jotenkin taipuu. Täytynee taas vähän kertailla, eiköhän se siitä. Jospa ne olisivatkin jossain aivolokerojen sopukoissa hyvässä tallessa.

En muistanutkaan miten laajakaista täällä tökkii. Näin viikonloppuisin ei tahdo tulla mitään sähköpostien ja blogin kirjoittamisesta. Eli jos en saa tätä tänään kuvien kera valmiiksi, laitan heti aamusta, jolloin on toiveita onnistua.