Tänään taas menivät kaikki kuviot uusiksi. Heti seitsemän jälkeen tuli Joan´alta viesti, että hän on kuumeessa eikä pääse tulemaan. Voin siis vielä lötkyillä yöpuvussa. Sitten muistan, että pellavajakku pitää hakea pesulasta. Jätin sen sinne torstaina. Samoin pitää hoitaa managementin kanssa ilmastointilaiteasia. Joten, ei auta. Liikkeelle on lähdettävä.

Päätän pukeutua uuteen samettipukuuni ja mennä managementin kautta pesulaan. Saan sovittua, että joku tulee puolen tunnin sisällä katsomaan, mikä siellä "nakutta". Haen jakun. Onneksi sen pesu on onnistunut. Värit ovat pitäneet. Koitan vielä varmuudenvuoksi, onko kutistunut. Ei ole. Hienoa.

Melkein heti kotiin palattuani, tulee mies pitkien tikkaiden kanssa ja ymmärrän, että hän haluaa makuuhuoneeseemme, jossa viallinen ilmastointilaite on. Hän alkaa rassata juuri vaihdettua seinäboxia, irrottelee johtoja ja kokeilee. Alan jo hermostua. Ei se vika siellä ole. Laitan viestin Onnille: Ei siitä korjauksesta mitään tule. Tiedämme, että yksi venttiili pitäisi uusia, koska emme saa viileää ilmaankaan. Melkein tunnin se mies ährää ja saa kuin saakin nakutuksen loppumaan. Yhteistä kieltä ei ole, mutta lopuksi soitamme managementtiin ja saan kuulla, että jokin osa on tilattava. Siihen on lupa saatava landlord´ilta. Mangementti hoitaa asian. Laitan kuitenkin varmuuden vuoksi viestin Yuan´ille ja kerron vielä vian laadun, ennen kuin managementti ehtii soittaa.

340753.jpg

Mokkajäljitelmätakkin tulee samaa karvaa kauluksiin.

Päätän lähteä kangasmarkkinoille ja soitan Marjalle. Hän lupaa lähteä mukaan. Ei kun taksiin ja Marjan kautta LuziaBang Lu:lle. Kummasti tänään vetää puoleensa leopardinnahat. Ihastelen jo laukkua matkalla ja sitten löydämme kelsiturkin, lyhyen, jossa kaulus on leopardinnahkaa. Asuun kuulu hattu, lierihattu. En tiedä pidänkö koskaan, mutta haksahdan. Myyjät kikattavat ääneen, kun mallailen hattua päähäni. Teetän vaalean takin ja Marja mustan.

Vielä löydän aitoa karvaa olevan (mitä lie?) laukun. Muistan Anna-Liisan Suomesta lähtiessäni sanoneen, että ne ovat suurta muotia. Ehkä pidänkin sitä.

259594.jpg

Aitoa krvaa ja nahkaa tuntuvat olevan.

Hups! Markkinoiden ulkopuolella näen ihanat nahkabootsit. Kokoakin löytyy. Tiukat on, mutta myyjän kehotuksesta kiskon ja kiskon ja meneväthän ne jalkaan. Ihmettelen, pitääkö ne olla niin tiukat. Myyjä vakuuttelee, että kyllä ne muotoutuu. Marjakin kehuu. En voi olla ostamatta 50 euroa.

Ostan vielä Onnille muutamat sukat ja kengänpohjalliset, joita hän oli pyytänyt minua tuomaan.

Mukava tasapaino minun ja Onnin ostosten välillä säilyy.

Löysin myös liikkeen ikkunaan ihania somistuskankaita. Hyvä reissu