Lähdimme taas heti aamusta naisten kanssa liikenteeseen. Päivä oli kaunis ja siinä ja siinä oliko takki tarpeen. Välillä teki mieli heittää niskaan kylmän tuulen vuoksi. Välillä kadun aurinkoisella puolella oli taas lämmin.

263032.jpg

Aamuste heti oli taas kerran suihkulähteiden puhdistus käynnissä pihassamme.

Sähköposti on reistaillut, eikä ihme; postilaatikko oli aivan täysi. Olen lähettänyt liikaa isoja kuvia. Eilen vasta opin niitä pienentämään. Jotenkin blogikin tökkii nyt, ainakin minun koneella. Voi olla, että muillakin. Täytyy muuttaa avautuvien ikkunoiden määrää. Tulee liian raskaaksi, kun laittelen paljon kuvia, vaikka ohjelma pienentääkin ne automaattisesti.

Cao An Lu´lla sijaitsevalla verhomarkkinoilla löysimme itsemme ensimmäiseksi sälekaihdin- ja markiisiosastolta. Ihmettelimme taas hintoja: 3 metriä leveä, 2,5 m syvä markiisi koneikkoineen, veiveineen maksaa n. 250 euroa, eikä vielä tingitty. Puiset sälekaihtimet 10,50 e /m2. Siitä taas lähtivät suunnitelmat käyntiin.

263033.jpg

Täällä lakanoita voi teettää omilla mitoilla ja malleilla.

Haimme Irjan tuolinpäälliset ja lakanamarkkinoilla teossa olleet lakanat. Siellä on myös kaikkea mahdollista muuta tavaraa. Ostimme huiveja, nahkahansikkaita, kenkiä, lämpimiä sisätossuja, myssyjä yms.

263034.jpg

Kenkien kanssa on täällä isojalkaisella aina hakuammuntaa; milloin löytyy isoja kokoja milloin ei. Pienijalkaisille, no 39 ja alle, tämä on oikea kenkäparatiisi.

Sieltä kaukaa suuntasimme aivan keskustaan ns. kirjakauppa- ja taiteilijatarvikekadulle. Ensin kuitenkin lounaalle. Söimme pitzat oikein fiksussa paikassa, vessakin tosi länsimainen ja siisti, mutta KYLMÄ.

Lounaan jälkeen poikkesimme taidetarvikekauppaan. Lapsille kartonkeja, ja oikeita kunnon vesivärikyniä ja paperia. Täällä näytti olevan kaikenlaista. Harmi, kun en osannut Veikolle kesällä tätä paikkaa neuvoa. Virvaakin katu olisi varmaan kiinnostanut.

263035.jpg

Pieni näkymä taiteilijatarvikekaupasta. Maalaustelineetkään eivät kuulema maksa juuri mitään.

Kadulla on myös paljon kirjakauppoja ja myös Foreign-Language Book Shop neljässä kerroksessa.  Kadun pikkuliikkeistä saimme lisää joulukortteja, keittokirjoja, kalentereita, lahjapaperia ja –narua. Tämä katu on hyvä pitää mielessä. Siellä voisi kävellä oikein ajan kanssa ja tutkailla tarjonta kunnolla. Siellä voisi teettää myös liikkeelle uuden leimasimenkin. Täytyypä varautua siihenkin.

Olen huomannut, että täällä erikoisalojen liikkeet ovat aina keskittyneet jollekin tietylle alueelle tai kadulle. Se tuntuu näin äkkiseltään olevan hyvä idea. Jos etsii jotain tietyntyyppistä tavaraa, ei tarvitse kiertää ympäri kaupunkia, varsinkin, kun tämä on niin laaja kaupunki.

Päivä käy aina lyhyeksi, kun klo 15.00:een on jouduttava jo takaisin. Toisaalta hyvä niin, ehtii aina valmistaa iltaruoan. Levätäkin oli taas hyvä ennen illan steppi-tuntia.