Isänpäivä valkeni Shanghaissa tosi kauniina; selkeänä, kirkkaana ja tyynenä muutaman tuulisen päivän jälkeen. Vaikka aamulla taas lämminvesivaraajan liekki oli sammunut illallisen tuulen jäljiltä ja suihkua piti hetki odottaa, tuntui ihanalta nousta mukavaan aamuun. Olin ostanut Onnille jo lämpimän kerraston talven varalta ja jännittelin mahtuuko päälle koko xxxl. Hyvä tuntui olevan ja mieleinen.

257758.jpg

Tämän monumentin luona meillä oli treffit

Perjantai-iltana olimme Suomeen palaavan pariskunnan kutsumana illallisilla. Kaikki tuntuivat olevan sitä mieltä, että ei ainakaan kiinalaiseen ravintolaan, joten söimme italialaisessa. Sain passini heiltä takaisin, kun olivat sen avulla saaneet muuttokuorman lähtemään Suomeen. Kumma juttu sekin, että ovat olleet täällä Kiinassa 6 vuotta ja nyt vajaan vuoden täällä Shanghaissa. He olivat vain projektiluonteisesti täällä, eikä heillä siis ollut vakituista asumislupaa. Tämän vuoksi eivät voineet lähettää täältä muuttokuormaa. Minulla, kun on vakituinen asumislupa täällä, saivat sillä tavaransa lähtemään. Hyvä niin. Toivottavasti Suomen päässä sitten kaikki sujuu. Hyvää kotiinpaluuta heille.

Lauantaina lähdimme Onnin kanssa hakemaan vaatteita kangasmarkkinoilta. Mittari näytti +22 astetta ja Onni lähti pelkällä T-paidalla. Kun pysäköimme autoa, niin avain ei lähtenytkään lukosta pois. Lukko meni rikki. Emme saaneet ovea enää auki, emmekä avainta lukosta. Kävin kuitenkin yksin viemässä tekoon Onnin silkkipaidat. Sillä aikaa hän kutsui Caon paikalle toisen avaimen kera.

340760.jpg

Tässä tutuksi tulleessa  paikassa odottelimme apuja paikalle

Siinä kesti kuitenkin aikaa, niin, että sain toimitettua asiani ja tullessani Onni hytisi kylmässä tuulessa. Menimme ostamaan kadun toiselta puolen hänelle lämpimän talvihupparin. Melkein tunti vierähti ennen kuin Cao saapui ja saimme auton ovet auki. Hän ajoi meidät toisen markkinapaikan kautta kotiin ja vei sitten saman tien auton korjattavaksi. Vielä illalla hän palautti auton ja Onni ajoi hänet kotiin. Lukko oli vaihdettu.

Eilen makuuhuoneemme ilmastointilaite alkoi "naputtamaan" niin kovaäänisesti, ettei sitä voi pitää päällä. Muutoinkin siinä on jotain vikaa, kun se ei toimi, ellei muualla ole ilmastointia päällä. Vasta äskettäin siihen vaihdettiin uusi koneikko. En enää kehtaisi valittaa taas samasta asiasta. Pakko mennä managementtiin maanantaina, että tulevat katsomaan. Luultavasti emme saa lämmintäkään, kun sen aika kohta koittaa.

257782.jpg

Ilman ayi´ta ei tätä lattiaa jaksaisi hoitaa.  Pöly alkaa näkyä melkein saman tien, kun ayi sulkee ovensa.

Lattian kanssa on tehty hirveä homma. Joan käsitteli ruokailutilan perjantaina uudelleen. Annoimme sen kuivua koko perjantaipäivän, koska sitä vahaa on nyt lattioissa niin paksu kerros että kuivuminen vie aikaa. Koko huusholli oli sekaisin, kun huonekalut oli siirretty toiselle puolen huonetta. Minä illalla sitten vielä paikkailin osia alueesta. Tänään saamme nostettua tavarat paikalleen. Maanantaina on käsittelyssä toinen puoli huoneesta.

Tänään on Shanghain suomalaisten yhteinen Isänpäivälounas Hotelli Shangri-La:ssa täällä Pudong´in puolella. Olemme menossa oikein joukolla sinne tapaamaan muita suomalaisia ja nauttimaan hyvästä ruoasta ja tarjoilusta.

Juuri ennen lähtöämme landlord´in rouva kävi hakemassa rikkinäisen imurin ja jätti meille samalla joululahjan.