Jos joku ehti ihmetellä, miksi kuvat eivät eilen näkyneet ja sivuilla oli muutoinkin ylimääräisiä merkkejä, niin vika ei ollut omassa koneessanne, vaan palvelimella. Tuota pikaa sivustojen ylläpitäjä korjasi vian ilmoitettuani asiasta. Kiitos siitä. Ehdin jo itsekin taas epäillä omia taitojani, ennen kuin suostuin ymmärtämään, että ehkä vika onkin jossain muualla. Nyt kaikki pelaa taas mainiosti.

268632.jpg

Miten autiolta meidän katu näyttääkään näin sadepäivänä.

Enää kaksi päivää täällä ja 34 yötä jouluun. Ainakin eilen mainostivat TV:ssä, joten kai se tänään on sitten 34. En ole tarkistuslaskelmia tehnyt. Taitaa tulla nyt pitkä väli tähän blogin kirjoittamiseen. Ellen sitten joskus jotain pientä Suomesta tai Kiinan muisteluja siinä työn ja talon siivoamisen lomassa ehdi kirjoitella.

Tuleekin heti vilkas ensimmäinen viikonloppu kotona. Sekä Sanna että Pia perheineen tulevat kotiin, ainoastaan Henry ja Onni puuttuvat joukosta. Luvassa on mukava kotiinpaluu.

Uskomatonta miten paljon erilaisia johtoja ja latureita pitää varata mukaan. Käsimatkalaukku täyttyy jo melkein tietsikasta, kamerasta ja niihin liittyvistä johdoista ja lisävarusteista. Täytyy ottaa huomioon entistä tiukemmat matkatavaramääräyksetkin. Henrin laukuista syyskuussa kentällä poistettuja nyrkkirautoja en taida uskaltaa ottaa mukaan nytkään. Paljastuvat heti läpivalaisussa ja joudun mahdolliseen laukkuhässäkkään sen vuoksi. Sorry Henri. Yritän päästä läpi kaikesta mahdollisimman nopeasti ja helposti.

Taas alkoivat sadepäivät. Vähän hankaloituvat meikäläisen matkavalmistelut kauppareissujen osalta. Autokaan ei tänään joutanutkaan minulle, vaikka etukäteen olimme jo niin suunnitelleet. Onneksi Marjalla on auto. Pyörällä on vähän hankala sateella, vaikka minulla onkin hieno kiinalainen sadeviitta, joka peittää hyvin sekä ohjaustangon, edessä olevan ostoskorin ja vielä minutkin aivan päätä myöten. En ole sitä vielä tositoimissa käyttänytkään. Täällä kyllä osataan suojata pyöräilijät, mopoilijat ja moottoripyöräilijät päästä varpaisiin.

268637.jpg

Taidan kävellä postiin kaikessa rauhassa kaupunkireissun jälkeen tai sitten kokeilen sitä sadeviittaa.

Television kansainväliset kanavat eivät ole toimineet kahteen päivään ollenkaan. Taaskohan Kiinan hallitus pitää jotain kontrollia. Vähän väliä pitää koneeseen sellaista korttia vaihtaa, jolla kanavat saadaan uudelleen näkyviin. Pakko on ollut seurata kiinalaisia kanavia. Puheohjelmien seuraamisesta ei tietenkään tule mitään, mutta kaikenlaiset taide-, musiikki-, sirkus-, akrobatia-, matkailu- ja luonto-ohjelmat ovat mielenkiintoista katsottavaa ja kuunneltavaa. Kanavia sieltäkin puolelta löytyy yli 60.

Eilen soittelin Suomeen Elisalle laajakaistasta sekä kotiin että liikkeelle. Kännykän perässä tietsikan käyttö on ärsyttävän hidasta minun luonteelleni. Samoin liikkeellä monet hommat helpottuvat laajakaistan myötä. Täytyy painella Elisalle heti perjantaina allekirjoittamaan sopimukset. Adsl liittymän avaus kestää 2-4 viikkoa. Nyt on tarjouksiakin heillä. Avaus ja modeemi ilmaiseksi ja kun asennustakaan ei tarvita, niin kaikki on ilmaista. Onpa halpaa!

268639.jpg

Käyttäisihän sitä joskus bussiakin, kun saisi selvän näistä aikatauluista.

Landlordi lupasi vaihdattaa kylpyhuoneen ikkunalasin sillä aikaa, kun olemme joululomalla. Harmi. Olisin halunnut nähdä, miten se tapahtuu tänne 11. kerrokseen. Toisaalta hyvä etten ole näkemässä sitä sotkua, mikä siitä arvioni mukaan syntyy meille sisällekin. Toivottavasti landlordi laittaa jälkeenpäin paikat kuntoon .