Ilmojen haltijat näyttävät suosivan vieraitamme. Viime torstaina, kun edelliset saattelimme koneelle, alkoi sade. Sitä on jatkunut sitten aina tähän maanantaihin, muodossa tai toisessa. Aurinko ei ole oikeastaan näyttäytynyt koko aikana.

205676.jpg

Tässä vielä Century Park´in kukkavaistoksia

Huomenaamulla, kun menemme kentälle vastaan uusia vieraita, lupaa säätiedotus taas selkeämpää ja lämpimämpää. Sateesta ei ole taas tietoa koko viikkona. Se helpottaa aina menemistä ja olemista tuolla kaupungilla. Ilma vaikuttaa kovasti myös siihen, miten vieraat kokevat ensi visiittinsä täällä Shanghaissa.

Täällä alkoi kiinalaisten lomaviikko. Eilen oli Kiinan kansallispäivä. Ilotulituksia olemme seuranneet omalta parvekkeeltamme ja kaikista ikkunoistamme joka ilta. Tuntuu, että täällä ilotulituksiin panostetaan. Olen täällä nähnyt sellaisia erikoisia taivaalle ammuttavia systeemejä, joita en Suomessa koskaan ole tavannut.

Tuntuu, että kun yksityishenkilöt juhlivat jotain, he ampuvat ilotulitusraketteja. Niitä tulee sellaisella vauhdilla taivaalle, että peittoaa Jyväskylän kaupungin Uuden Vuoden tulituksen menen tullen.

205677.jpg

Kuva Vanhan kaupungin basaareilta

Kiinalaisten lomaviikko päättyy perjantaina Moon Day´in, josta olenkin jo aikaisemmin maininnut. Muun Day kakut näyttävät olevan täällä huikea bisnes. Niitä antavat ihmiset toisilleen ja toivottavat onnea ja menestystä elämään. Niihin oikeuttavia kuponkeja jakavat työnantajat työntekijöilleen. Joka kauppa näkyy olevan niitä pullollaan. Se on perinteisesti jonkinlainen pieni kakku, jossa on kananmunaa sisällä.

Tällä viikolla miljoonat kiinalaiset matkustavat eri puolille Kiinaa suosittuihin matkailukohteisiin tai sukulaisiin. Valtavat määrät ylimääräisiä junia, busseja ja lentokoneita on otettu liikenteeseen.

Täällä olevia ulkomaalaisia varotetaan matkustamasta Kiinan suosituimpiin turistikohteisiin juuri nyt. Mekin saimme kokea tämän, kun yritimme jo muutamia viikkoja sitten varata hotellia Suzhousta. Kaikki hotellit olivat täysiä. Täytyy siirtää siellä käynti myöhemmäksi.