Päivä alkoi kuten otsikko lupaa. Huonosti nukuttu yö, hirvittävä päänsärky, hölkkälenkki sen vuoksi väliin, suihku ja aamupala vasta yhdeksältä. Nyt jo hellittää. Onneksi sain nuo migreenilääkkeet Suomesta mukaan.

Päivä on yhtä sumplimista. Vaatteitten valinta illallista varten ja sehän ei ole pikku juttu. Koko vaatevarasto täytyy käydä läpi, eikä sittenkään ole mitään päälle pantavaa. Illastamme täällä olevien vieraittemme kanssa Jin Mao Towerissa. Pöytä on varattu etukäteen italialaiseen Cusina ravintolaan.

Tänään kuvioihin tulee mukaan vielä eilen Shanghaihin saapunut Virva, joten meitä on kaikkiaan seitsemän henkilöä. Lupasin hakea hänet hotellista. Matkojen vuoksi siihen menee aikaa pari tuntia ehkä enemmän ruuhkien vuoksi. Huomenna Virva jo jatkaa Xianíin ja sieltä Pekingíin.

223289.jpg

Ravintolamme tänään on onneksi fiksumpi kuin tämä

Sitä ennen lähden lounaalle suomalaisrouvien kanssa tähän oman ostoskeskuksemme ravintolaan. Siitä onkin jo aikaa, kun olen ehtinyt heidän kanssaan lounaalle. Taitaa olla joskus keväällä viimeksi. Nytkin tulee vähän kiire aikataulujen kanssa.

Landlordi vastasi viimeinkin tekstiviestiini. Lupasi tulla korjaamaan (??) imurin, kun ensin saimme soviteltua aikataulumme. Jo viikon on keploteltu siivouksessa ilman imuria. Kylppärimme ikkunakin on rikki, halki koko ikkunan pituudelta. Pitäisi ehtiä managementtiin ja pyytää vaihtamaan se ennen kuin tulee talvi ja varsinkin kovat tuulet. Pelkään, että tuulella rojahtaa alas koko ikkuna. Nyt ei ehdi, varsinkaan päivystämään korjausmiehiä. Täytyy vielä jättää ensi viikkoon.

223290.jpg

Kiinalaista elämää ja työntekoa kadulla

Uusi ayi, Joanna, on osoittautunut tosi mukavaksi ja tarkan työn tekijäksi. Silitti eilen ensimmäisen kerran miehen paidat ja näyttää osaavan senkin homman. Muutoinkin silitys sujuu paremmin kuin aikaisemmalta ayilta, tulee sileää. Nyt en taida viitsiä enää itse silitellä.

Hänen syömisistään olen ollut huolissani, kun ei suostu ottamaan meillä mitään juotavaa, syötävää tai edes hedelmiä. Eilen huomasin onneksi, että hänellä oli omat juotavat mukanaan. Tekee sentään 6-tuntista päivää. No katsotaan, kun tutustumme paremmin. Olinhan eilen ensimmäistä kertaa kotona yhtä aikaa hänen kanssaan. Heti ensimmäisestä päivästä jouduin jättämään hänet tänne yksin. Hyvin on tyttö selvinnyt.