Formulapäivä alkoi ankeana. Pilvet roikkuivat matalalla ja sateen uhka päällä koko ajan, kun suunnistimme kohti formularataa. Sittenkin omalla autolla. Jouduimme kävelemään viimeiset pari kilometriä. Reipas kävely teki hyvää, mutta juuri, kun saavuimme formula-stadionille, ensimmäiset sadepisarat alkoivat putoilla. Ei siinä auttanut muu kuin viritellä sadeviitat ja sateenvarjot ylle. Onneksi olimme varanneet pienet pyyhkeet istuimille, juuri sateen varalta. Takamus olisikin heti kastunut.

204734.jpg

Paikkamme oli heti ensimmäisen suoran keskivaiheilla

Ehdimme klo 11 lähtien katsomaan BMW:n ja Porschen Aasian formulat ja vettä tuli kuin aisaa.Pelko hiipi sydämeen, että josko koko F-1 kisat perutaan. Onneksi se oli vain kuuro.

204736.jpg

Alkoi kuin alkoikin kuljettajien paraati.

204740.jpg

 Sen jälkeen näytti olevan eri maista olevia hienoja esittely vaunuja.

Mitään kuulutuksia tai muuta ei ollut ja ymmärrän, ettei olisi voinut ollakaan sen metelin keskellä. Ainoastaan iso screeni ja tulospylväs, josta näkyi ensimmäisten kymmenen auton välinen ajojärjestys. Tärkeää oli siis tietää, että Räikkönen ajaa no:lla 3, Alonso no:lla 1 ja Schumacher no:lla 5 jne.

204747.jpg

Kimin kannattajia takanamme

Kun ensimmäiset lämmittelykierrokset alkoivat, melkein kaikki katsojat ponkaisivat pystyyn n 120000-päinen yleisö hurrasi ja heilutti lippujaan. Mielenkiintoista oli huomata, että Kimin kannattajat heiluttivat Suomen lippua, mutta Schumacher´in kannattajat Ferrarin lippua.

Onneksi sade pikkuhiljaa lakkasi kokonaan ja ilma hieman kirkastui. Koko kisan saimme seurata loppujen lopuksi sateettomassa säässä. Uskomaton meteli ja pauke lähtee niistä ajokeista pelkästään jarruttaessa. Digi-kameralla ei tahtonut ehtiä saada niitä autoja kuvaan. Aina ne ehtivät kuvan ulkopuolelle, menivät niin lujaa siinä meidän kohdalla.

204749.jpg

Kamerakuvat autoista eivät onnistuneet. Video oli parempi laite näissä kisoissa.

Shanghai International Cicuit on valmistunut siis v. 2004 formuloihin. Arkkitehdit Hermann Tilke ja Peter Wahl suunnittelivat sen 5,4 km pitkän radan kiinalaisen "Shang" (shang kuten shang hai) merkin muotoiseksi. Siinä on seitsemän käännöstä oikeaan ja saman verran vasempaan. Luonto ja tekniikka on pyritty saamaan erityiseen harmoniaan keskenään. Katsojia sinne mahtuu n. 150 000. Tänään oli muutama paikka tyhjänä. Tämäkin rata on kokonaan paalutettu ja alle on asetettu kelluva polyuretaanilaatta, jonka päälle koko rata ja katsomat on tehty.

Paremmin kisoja voi kyllä seurata omalta kotisohvalta selostuksineen päivineen. Onpahan nyt kerran käyty formuloissa. Harmi, että Kimi keskeytti jo niin alkuvaiheessa. Onnea vaan Schumacher´lle voiton johdosta