Jotenkin tämä päivä toi helpotuksen elämääni. Pitkään olin jo miettinyt ayin vaihtamista ja tänään kaikki loksahti puolin ja toisin kohdalleen. Aamulla tuntui hurjalta. Vieraita tulossa ja minä ilman ayita . Nyt iltapäivällä uusi filippiiniläinen ayi haastateltu ja aloittaa hommansa maanantaina. Mikä ihaninta, hänellä on kunnon nimi ja kännykkä ja puhuu vielä englantia. Tuntuu aivan taivaalliselta. Homma alkaa aivan uudelta pohjalta, ainakin palkka on yli kaksinkertainen. Toivottavasti työn jälkikin sen mukainen.

Aivan toivotonta on ollut entisen kanssa, kun emme voineet kommunikoida keskenämme. Ajatusmaailmakin oli jotenkin niin erilainen. Huh-huh.. Tuntuu kuin olisi rykäissyt itsestään ison paiseen ulos.

344106.jpg

Kiinalaiset päiväunet YuAn Gardenissa

Miten tämäkin päivä taas vierähti. Lounas jäi väliin. Enää ei kannata syödä. Kohta pitää laittaa iltaruoka. Kampaajalla meni taas monta tuntia ja sen jälkeen kaupassa. Pyörällä viiletin kotiin ensimmäisten sadepisaroitten kastellessa uuden kampaukseni. Siinä sivussa hoitelin muutamia puheluita, hommasin sen ayin ja nyt tuntuu kuitenkin hyvältä.

Sorruin ostamaan kaupasta kaikenlaista hyvää, myös karkkia. Sillä tekosyyllä, että lähdemme sunnuntaina  F-1 formuloihin ja täytyi varata kaikenlaista naposteltavaa (hedelmää, sipsejä keksiä...) ja juotavaa koko päiväksi.

Kuulin nimittäin siellä aikaisemmin käyneiltä, että kioskeista loppuu juomat sun muut kesken päivän. No olemmepa omavaraisia ainakin osittain.

Meteli siellä on varmaan hurjempi kuin osaan kuvitella. Liekö lippujen mukana tulleet korvatulpat riittävät. Lipun hintaan sisältyy myös ilmainen bussikuljetus paikanpäälle. Ei kannata omalla autolla mennä, kun joutuu kävelemään muutaman kilometrin siellä päässä. Eivät päästä sinne lähelle yksityisautoja.

Meillä on liput kaikkiin kolmeen päivään, mutta menemme vain sunnuntaina. Liput maksoivat 780 Rmb kpl. Paikkamme ei ole maaliviivalla, siis pääkatsomossa, vaan seuraavan suoran päässä. En tiedä näkeekö sieltä mitään, onko scriinejä tms. Pitäisi kai ottaa hyvät kiikarit edes mukaan.

341371.jpg

Lapsilta ei veto lopu kesken päivän

Jo aamusta siellä alkaa erilaisia Aasian kisoja ja formulaesittelyt sitten puolen päivän paikkeilla. Varsinainen kilpailu alkaa klo 14.00.

Eilisessä Shanghai Daily´ssä oli Mika Häkkisen kuva ja pitkät kirjoitukset kisoista. Lipun myyntiä on kovasti kiihdyttänyt Schumacher´in eroilmoitus. Kaikki haluavat nähdä hänen ajavan vielä kerran. Sitä paitsi nämä ovat hänen kolmanneksi viimeiset kisansa. Schumacher tuntuu olevan täällä tosi suosittu