Tässä sitä nyt ollaan; juuri tekemässä sitä, mitä meikäläisen ei pitäisi tehdä ainakaan näin julkisesti. Ehkä Mirjan viesti sai minut kuitenkin rohkaistua ja kun tämä blogin perustaminenkin oli tehty niin helpoksi, että tällainen tumpelokin pääsi alkuun.

Mitään hienouksia en toki osaa vielä käyttää, mutta katsotaan, jos jotain opin jatkossa.

Jostain syystä tuntui vaan tarpeelliselta alkaa kirjoittamaan omasta elämästään ja olostaan täällä Kiinassa, Shanghain 20 miljoonan asukkaan kaupungissa.

En tiedä vielä ketä varten tätä kirjoitan, luultavasti vain itseäni varten. Toisaalta ajattelen, että jos ystävät ja tuttavat lukevat tätä, voin "lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla" vai miten se sanonta menikään. Eli ei tarvitse kaikille erikseen kirjoitella meilejä. Aina kun ei muista kenelle ja mitä onkaan tullut kirjoitetuksi.

Olemme mieheni (hänen työnsä vuoksi tänne juuri tulimme) kanssa tulleet Shanghaihin tämän vuoden maaliskuun alussa. Pari viikkoa sitä ennen kävimme katsastamassa vaihtoehtoiset asunnot. Olimme etukäteen melkein päättäneet, että haluamme asua aivan keskustan tuntumassa Huangpu joen varrella, Pudongin puolella Shanghain uudella puolella.

364239.jpg

Jokinäkymästä haaveilimme

Toisin kuitenkin kävi. Kaikki joen rannan asunnot olivat sellaisia, että minusta alkoi tuntua, etten viihdy täällä ollenkaan. Viimeinen kohteemme oli kauempana Central Parkin ja Thomson golfkentän tuntumassa. Heti oven avattuani tunsin, että tämä on meidän: kahden aikuisen (lapset jo naimisissa omissa perheissään) koti. Täällä: Shimao Lakeside Gardeníssa voisin viihtyä kotona silloinkin, kun jostain syystä ei huvita/voi lähteä ulos.

Kotimme on vartioidulla alueella, 27 kerroksisen talon 11. kerroksessa. Asuntoomme kuuluu: iso makuuhuone, vierashuone, työ/vierashuone, olohuone, ruokailu, keittiö, 2 parveketta, 3 kylpyhuonetta, joista yhdessä poreallas ja televisio altaan reunalla. Olohuoneessa on 51":n tv ja takka (sähkö sellainen). Parvekkeista toinen on ns. walking-parveke, jossa on kaikenlaisia koneikkoja, mm. lämminvesivaraaja ja monilla myös pesukone, jota ihmettelen kovasti, miten se onnistuu.

340615.jpg

 Näkymä pihaan omalta parvekkeelta

Kotimme on varustettu länsimaisin konein: astinpesukone, uuni (se tosin on mikron kokoinen), mikroaaltouuni, jää- pakastekaappi, kunnollinen pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Imuri on Elektrolux, mutta huutaa kuin hyeena käytettäessä. Epäilen ettei se ole kuitenkaan länsimaista tekoa. Niin ja pölypussejahan siihen ei täältä Kiinasta saa, pitää kuulema tuoda Suomesta. Onneksi tyttäreni perheineen tulee juuri ensiviikolla ja saan niitäkin tänne. Keittiössä on 4 paikkainen kaasuliesi, joka on oikein mieheni unelma. Jo Suomessa ollessamme hän haaveili keittöön yhden keittolevyn paikalle kaasulevyä. Sähköliesiähän täällä ei ole. Kaikki kaupassakin olevat ovat olleet täysin kaasulla toimivia. Vaan jospa saisin jossain vaiheessa isomman uunin. Ensin tarvitsisi vain keksiä, mihin sen sijoittaisi meidän pienessä keittiössämme, kun kaappitilaa on muutoinkin olemattomasti. Astiatkin on pitänyt ostaa sen mukaan; viinilasit niin, että mahtuvat hyllyjen väliin jne. Turhien astioiden ja keittiövälineiden ostoa pitää välttää, vaikka kuinka tekisi mieli kaikkea ostaa. Niin kuin täällä yleensä tekee.

364240.jpg

Asuntomme on muutoinkin täyteen kalustettu. Landlordimme =vuokraisäntämme sisustaa ammatikseen 5-tähden hotelleja täällä Kiinassa, joten se näkyy myöskin tässä meidän asunnossamme. Kaikki on niin tyylikästä: ranskalaista käsinmaalattua tapettia, öljyvärimaalauksia seinillä. kattokruunuja, seinälampetteja, pöytälamppuja, silkkikukka-asetelmia, koriste-esineitä, upeat verhot joka huoneessa, ja kylppärit tosiaankin kuin hienoissa hotelleissa konsanaan. Kelpaa meidän täällä oleskella. hienompaahan täällä on kuin omassa talossamme Suomessa. Ennen kaikkea nyt jo harmittelen omaa pientä makuuhuonettamme siellä kotona ja niitä pesutiloja. Miksei sielläkin voitaisi rakentaa vähän väljemmin, kun tilaa on. Mutta ah onhan se niin kallista; jokainen neliö maksaa.

364241.jpg

Tosiaan tilaa meillä on: vuokrasopimuksen mukaan 195 m2. En vain tiedä mitä kaikkea siihen on laskettu. Ehkä osa tuosta käytävästä tai komeasta ala-aulasta, joka uumoilee johonkin hienoon hotelliin tuloa. Joka tapauksessa, mieheni mittasi ( ensimmäisenä yönä, kun aikaeron vuoksi ei nukuttanut) ja sai suomalaisittain laskettuna, että tässä olisi ehkä 150-160 m2. No kuitenkin riittävästi kahdelle ihmiselle. Kiva kun vieraillekin on omat huoneensa ja kylppärinsä.

Vierashuonetta onkin jo testattu kerran, kun kesäkuun alussa Sanna ja Henry, (tyttäreni miehineen) olivat täällä pari viikkoa. Hyvin mahduimme ja kaikilla oli oma rauhansa.

Huomaan, että asiaa olisi vaikka kuinka paljon näin aluksi, kun pitää kirjoitella vähän takautuvista asioista. Tulihan testattua tämä kirjoitushomma.

340621.jpg

Pihamme bambumetsikkö