Tätä Budong´in aluetta, joka on lähinnä bisneksen ja rahan keskus,  mukavasti tasapainottaa tuo upea kulttuuri- ja taidekeskus Oriental Arts Centre. Siellä on 2000 paikkainen pääsali phil-harmonia orkesterille, 300 paikkainen sali kamarimusiikille ja 100 paikkainen teatterisali. Rakennuksen tunnistaa sen katkaistuista pallonpuoliskoista. Sen on suunnitellut joku ranskalainen arkkitehti, joka myös suunnitteli Shanghain uuden, Pudong´in lentokentän.

419345.jpg

Oriental Arts Cetre iltavalaistuksessa. Vävyni ottama kuva.

Upea ja huomiota herättävä rakennus. Monesti olen jo pyöräillyt paikan ohi ja miettinyt, että pitäisi päästä käymään sisätiloissa. Täytyy odottaa, että sinne tulee joku mielenkiintoinen esitys/näyttely ja sitten toteuttaa haaveensa.

419344.jpg

Oriental Arts Cetren edessä on aivan upea puisto, jossa hienoja valaistuja suihkulähteitä, valaistuja kukka-asetelmia. Viikonloppuisin puistossa on leijoja lennättäviä lapsiperheitä. Miten ihmeessä he saavat leijansa lentämään niin korkealle. Itse kokeilimme leijan lennätystä kesälomalla Suomessa ja se ei ollutkaan niin helppo juttu kuin miltä se näyttää. Siinäkin on varmaan omat kikkansa, jonka nämä kiinalaiset osaavat.